AK Parti’de temayül heyecanı

24 Haziran 2018 Pazar Günü gerçekleştirilecek olan 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri öncesinde AK Parti Bursa’da aday adaylığı başvuru süreci rekor bir katılımla sona erdi. AK Parti Bursa İl Başkanlığı, aday adaylığı başvuru sürecini tamamladı. 27. Dönem Milletvekilliği Seçimleri öncesinde 301 aday adayının yoğun ilgisi ile süreç bu akşam tamamlandı. Bu doğrultuda Karacabey’den Murat Erol, Erhan Erdem ve Hasan Demir de aday adaylığı başvurusunda bulunan isimler oldu.
Karacabey Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Teşkilatı Milletvekili adayını belirlemek üzere yarın temayüle girecek. 24 Haziranda yapılacak olan Milletvekili genel seçimleri için 24 Nisan’da başlayan aday adaylığı başvuruları AK Parti’de geçtiğimiz Çarşamba günü sona erdi. Şu ana kadar Bursa iki bölgesi için 301 aday adayının başvuruda bulunduğu aday adayları için AK Parti Bursa İl Başkanlığı temayül yoklamasını 5 Mayıs Cumartesi günü 10.00-16.00 saatleri arasında Bursa Merinos Kültür Merkezi’nde yapma kararı aldı.
27. Dönem Milletvekilliği Aday Adaylığı başvuru sürecine katılan 301 aday adayının, 247’sini erkek, 56’sını kadın, 20’sini genç ve 25’ini engelli adaylar oluşturuyor. Aday adaylarının 159’u 1. Bölgeden, 142’si 2. bölgeden başvuru yaptı. Başvuru yapan 25 engelli adayın 21’i erkek, 4’ü kadın, yine başvuru yapan 20 genç adayın 15’i erkek, 5’i kadın adaylardan oluşuyor.
1. Seçim Bölgesi’nde olan Karacabey için AK Parti İlçe Teşkilatı’ndan eski İlçe Başkanı Murat Erol, Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli Hasan Demir milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.
Buna göre AK Parti Karacabey İlçe Kurucular Kurulu Üyeleri, İlçe Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri, İlçe Gençlik ve Kadın Kolları Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, meclis üyeleri, ana kademe köy ve mahalle başkanları, parti üyeliği devam eden ve aday adayı olmayan eski ilçe yöneticileri yarın gerçekleştirilecek olan temayül yoklamasında oy kullanacak.
Konu hakkında açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan, sürecin Türkiye, AK Parti ve adaylar adına hayırlı olmasını diledi. Başkan İşcan, başvuru sürecine yoğun ilgi gösteren AK Parti sevdalılarına teşekkür ederek, şunları söyledi: “Teşkilat olarak en önemli hedeflerimizden biri 1. Seçim Bölgesi’nde yer alan ilçemizden bir veya birden fazla arkadaşımızı milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne göndermektir. Parti üyelerimizden eski İlçe Başkanımız Murat Erol, Ziraat Odası Başkanımız Erhan Erdem ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli Hasan Demir arkadaşlarımız Karacabey’i temsil etmek için milletvekilliği aday adayı oldular.
Partimizin, ülkemizin önüne koyduğu büyük hedefler yolunda önemli bir eşik niteliğinde olan 24 Haziran seçimleri öncesinde partimize gösterilen teveccüh ülkemizin geleceği adına sevindirici. Daha güçlü bir Karacabey için partimizden en az bir milletvekili çıkaracağız. İlçemiz ile birlikte Mustafakemalpaşa’yı da temsil edecek bir veya birden fazla arkadaşımızın en iyi sıradan aday gösterilmesi bizleri çok memnun edecektir. Partimizin gücüne güç katan bu dava arkadaşlarımız ve halkımızın her fırsatta sergiledikleri bu güvendir. Tüm aday adaylarımıza teşekkür ediyorum.
Şimdi önümüzde teşkilatımızın fikirlerini alacağımız temayül sürecimiz var. Cumartesi günü, 10.00 – 16.00 saatleri arasında Merinos AKKM Osmangazi Salonu önündeki fuaye alanında temayül yoklamamızı gerçekleştireceğiz. Daha sonra ise teşkilatlarımız, genel merkezimiz ve şehrimizin her kesimini temsil eden sivil toplum kuruluşlarıyla gerçekleştirilecek detaylı istişareler sonucunda adaylarımız belli olacak. İnşallah hep birlikte bu güzel ülkenin geleceği için ‘Çalınmadık kapı, sıkılmadık el’ bırakmamacasına şehrimizin her noktasında olacak ve halkımıza yeni dönemde hedeflerimizi anlatacağız. İnanıyorum ki milletimizin de her zaman olduğu gibi partimize karşı göstereceği teveccühle büyük hedeflerimiz yolunda önemli bir virajı daha hep birlikte geçeceğiz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.