Tayfur Ailesi şokta!

Karacabey’de Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’nun adı değiştirilerek, “Ertuğrulgazi İmam Hatip Ortaokulu” yapılmak istenmesi huzuru bozdu.
Karacabeylilerin çok büyük bir bölümünün karşı çıktığı Şehit Bahadır’ın, İmam Hatip’e dönüştürülmesi kararına eleştiriler giderek büyürken, bir tepki de Tayfur Ailesinden geldi.
Karacabey’in gündemine bomba gibi düşen değişiklik kararını protesto eden Okul Aile Birliği yöneticilerini alkışlayan Pilot Teğmen Bahadır Tayfur’un Babası Ayhan Tayfur, on gündür uyku uyuyamadıklarını söyledi.
Ayhan Tayfur, “Şehidimizin adı bu okula 12 yıl önce verildi. Bir nebze olsun teselli buluyorduk. Değişiklik kararının duyulmasından sonra şehidimizin üzüntüsü katmerlendi. Evimizde huzur kalmadı. 10 gündür uyku uyuyamıyoruz. Bu konu gündemden düşmezse, bir kaç gün sonra Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçeyle başvurarak evladımızın isminin kaldırılmasını isteyeceğiz. İsim değiştirme kararını içlerine sindirenleri Allah’a havale ediyorum” dedi.
2004 yılında şehit olan havacı pilotumuz Teğmen Bahadır Tayfur’un aynı yıl verildiği isminin okuldan çıkarılmak istenmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Karacabeylilerin çok büyük bir bölümünün tepki gösterdiği değişiklikle ilgili konuşan öfkeli vatandaşlar, “Bu karar, AKP’nin dindar ve kindar kuşaklar yetiştirme kararıdır. Unutmasınlar ki, her çıkışın bir inişi vardır” dedi.
Eğitim-Sen’den Şehit Bahadır’daki değişikliğe tepki
Karacabey Eğitim-Sen Temsilciliği, Şehit Bahadır İlkokulu’nun İmam Hatip Ortaokulu yapılmak istenmesinin sakıncalı olduğunu ve kaş yaparken göz çıkartılabileceğini söyledi.
Altı yaşındaki bir çocuğun, 12-13 yaşındaki bir çocukla yan yana sınıflarda, ya da aynı bahçede beraber olmalarının pedogojik açıdan doğurabileceği sakıncalara dikkat çeken Eğitim-Sen Karacabey Temsilcisi Zakir Üngör, değişikliğin eğitime ve öğrencilere hiç bir fayda sağlamayacağına dikkat çekti.
Şehit Bahadır’ın İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürülmesini değerlendiren Üngör; “Mahallenin tek ilkokulunun imam hatip ortaokuluna çevrilmesi ile 23-25 kişilik sınıflarımız 35-40 kişiye çıkacak. Öğrencilerimiz, velilerimiz mağdur olacak. Birçok öğretmen arkadaşımız norm fazlası olarak okul değiştirmek zorunda kalacak. Dolayısı ile mağdur olacak. Bu konuda atılan adımları sağlıklı bulmuyoruz. Yapılmak istenen değişikliğin eğitime ya da öğrencilerimize hiçbir katkısı olmayacaktır. Eğitim Sen olarak başarıları ile tanınan okulumuzun ilkokul olarak var olan durumu ile devam etmesini istiyoruz. Bu konuda velilerimizin verdiği mücadelenin haklı ve doğru olduğunu düşünüyoruz.” dedi.
Okul Aile Birliği kararlı…
Şehit Bahadır İlkokulu Okul Aile Birliği yöneticileri değişiklik yapılmasına asla izin vermeyeceklerini yinelerken, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeniden değerlendirme yapmasını istedi.
Çocuklarının sağlıklı eğitim yapmalarından başka bir şey düşünmediklerini belirten Okul Aile Birliği Başkanı Serap Buran, “Sorun çözmeye çalışanlar, yeni sorunlar çıkarmamalıdır. Tek derdimiz kurulu düzenimizin bozulmamasıdır. Milli Eğitim Müdürlüğünce alınan kararın bir an önce değiştirilmesini bekliyoruz. Bu karardan vazgeçilmezse çocuklarımızı okula göndermeyeceğimiz iyi bilinmelidir. Öğretmenlerimize, “Tayin isteyin ve buradan gidin” diyen zihniyeti kınıyoruz. Bu karar dayatma bir karardır. Kabul etmemiz mümkün değildir. Okulumuzu ve öğretmenlerimizi asla bırakmayacağız. Bunun için her türlü demokratik hakkımızı kullanacağız.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.