Tatlıoğlu, Karacabeylilerin konuğu oldu

Programa Tatlıoğlu dışında Orhaneli Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Mehmet Başar, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Zihni, Basın Halkla İlişkiler Müdürü Yaşar Ateş, Sosyal İşler Müdürü Sabri Kaya, Rahvan Atlar Spor Kulübü Müdürü Cemil Ar ve Basın Yayın Sorumlusu Raif Yiğit katıldı.
Konuşmasına “Yörük kardeşlerim hoş geldiniz” diyerek başlayan Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, konuklara kuruluşlarından bu güne değin faaliyetleriyle ilgili bilgiler verdi.
Karacabeyliler Derneğini kurarken çok koşturduklarına dikkat çeken Başkan Ceylan, ilçenin 64 köyünü kahve kahve gezerek amaçlarını ve yapılması gerekenleri halka anlattıklarını vurguladı.
Bursa'nın en önemli dernekleri arasında yer alan DAĞ-DER'i örnek aldıklarını dile getiren Ceylan, “Yaklaşık 25 yıldır gerek siyasi alanda, gerekse de yerel yönetimler alanında yön vermede en etkin ve başarılı olan, yılların saygın ve prestijli sivil toplum örgütlerinden Dağ-Der'i hep örnek aldık. Dağ-Der'e imrenerek baktık ve Karacabey'den çıkıp hayatını Bursa'da devam ettiren onlarca insanın düşünüp de bir türlü yaşama geçiremediği dernekleşmenin hayalini başardık. Bu onur bizlere nasip oldu. Bunun gururunu yaşıyoruz.
Dağ yöresi insanı Yörük'tür. Yörükler bu toprakların gerçek sahipleridir. Yörük kardeşlerimiz, savaş yılları dahil olmak üzere topraklarını terk etmemiş, sadece yaylaya çıkarak obalar kurmuş, savaşlar bitince de kendi yerleşim birimlerine geri dönmüşlerdir. Bu sebepten dolayı da Yörük kardeşlerimiz bu vatanın namus bekçileridir” demesi büyük alkış aldı.
Karacabeyliler Derneği'nin konuğu olmaktan onur duyduğunu belirten Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ise, “Bursa'nın diğer yerli halkı olan Karacabeyli hemşerilerimizle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyuz. 15 ay gibi kısa bir sürede Bursa genelinde önemli işlere imza atan Karacabeyliler Derneği'ni yürekten kutluyorum” dedi.
Dernek Başkanı Yüksel Ceylan'la 6 ay önce Atatürk Kongre Merkezi'ndeki bir program sırasında tanıştığını dile getiren Tatlıoğlu, “Bana ismini ve Karacabeyliler Derneğinin Başkanı olduğunu söyledi. Ancak ben kendisini basından tanıyordum ve kürsüde herkesin birbirini övdüğü, körler sağırlar birbirini ağırlar misali konuşmalar yapılırken söz sırası kendisine geldiğinde söylediği sözleri hiç unutmadım.
Sayın Başkan'ın; 'Bursa adına bir hayalim var. Bursa'da Bursalı olmak ne kadar anlamlı ve kapsamlı bir olgu değil mi? Ben Bursalıyım diyebilen herkesi kucaklamak isteriz. Hayalime gelince; Bursa'da kurulu olan Dağ-Der, Mustafakemalpaşalılar Derneği, Osmangazi Yörük Derneği, Yenişehirliler Derneği, Erturulgazi Yörük Derneği ve Karacabeyliler Derneği'nin sadece başkanlarının televizyon karşısına çıkarak 2014 yerel seçimlerinde birlikte hareket etme kararı almalıdır. Bu olay ilimizdeki tüm dengeleri bozar ve alt üst eder' demişti. Toplantının bitiminde ise, hep 'Bu çocuk neden böyle bir hayal kurdu?' diye düşündüm. Daha sonra da Yüksel Ceylan'ın hayalinin ne kadar da yerinde olduğunu anladım” şeklinde konuşması ilgiyle dinlendi.
Başkan Yüksel Ceylan'ın hayalini ne pahasına olursa olsun gerçekleştireceklerini söyleyen İrfan Tatlıoğlu, “Çünkü Bursa'da Karacabeyliler Derneği'nin de kurulmasıyla Dağ-Der bile daha da güçlendi. Karacabeyliler Derneği, Bursa'da ekol oldu. Her yaptığı takip ve taklit edilmeye başlandı. Karacabeyliler Derneği aday çıkaracak, biz destekleyeceğiz. Dağlılar aday çıkaracak Karacabeyliler destekleyecek” demesi uzun süre alkışlandı
Programda son olarak Karacabeyliler Derneği'nin geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği ve bu yıl 5 Mayıs'ta Hara'da devam ettireceği Hıdrellez Festivali'nde Rahvan Atları Kulübü'nün gösteri yapacağı belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.