Taşlık İlköğretim, Fen Lisesi olsun!

 

Eğitim sendikaları beyin göçüne son verilmesini istedi:

Karacabey’e Fen Lisesi kazandırılması konusunda ilçedeki tüm eğitim sendikalarından tam destek geldi. AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı’nın bu konudaki girişimleri heyecan yaratırken Eğitim Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen İlçe yöneticileri, öğrenci yetersizliği yaşayan Taşlık İlköğretim Okulu’nun Fen Lisesi’ne dönüştürülmesi konusunda birleşti.

            Fen Lisesi için Mustafakemalpaşa’nın da ısrarcı olduğu öğrenildi. Karacabey’in yöneticisinden siyasetçisine, sivil toplum örgütü temsilcilerinden eğitim camiasına kadar herkesin bu konunun üzerinde durması istendi.

            Taşlık İlköğretim Okulu’nun Fen Lisesi olabileceğini ifade eden Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Zakir Üngör, Türk Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Altuğ Meşe ve Eğitim Bir Sen İlçe Temsilcisi Atilla Baydar, bu konuda üzerine düşen her türlü göreve hazır olduklarını kaydetti.

Tam destek veririz!

Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Zakir Üngör, Fen Lisesi’nin Karacabey’e farklılık katacağını belirtti.

Bu konuya tam destek verdiklerini duyuran Üngör, “Fen Lisesi, Karacabey’in en büyük hayalidir. Böyle bir düşüncenin ortaya atılması bile güzel. Bu konuda olumlu adım atılırsa en çok bizleri mutlu eder. Eğitim Sen olarak, elimizden gelen katkıyı vermeye hazırız” dedi.

Taşlık İlköğretim değerlendirilmeli!

Türk Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Altuğ Meşe, ilçeye Fen Lisesi kazandırılmasının önemine değindi.

Fen Lisesi için Taşlık İlköğretim’in en uygun yer olduğunu ifade eden Meşe, “İlçemizdeki TOKİ ve Şehit Serkan Şahin İlköğretim gibi okullar normal kapasitelerinin çok altında eğitim veriyor. Eğer Fen Lisesi Taşlık’ta hizmet verirse, burada eğitim gören öğrencilerimiz de söz konusu okullarımıza taşınabilir. Gerekirse Harmanlı İlköğretim Okulu faaliyete geçebilir. Bu konuda tam destek veriyoruz” diye konuştu.

Eğitim için evet!

Eğitim Bir Sen İlçe Temsilcisi Atilla Baydar da, Taşlık İlköğretim’in Fen Lisesi olmasını çok olumlu karşıladıklarını söyledi.

            Eğitim adına atılacak her olumlu adımı destekleyeceklerini belirten Baydar, “Fen Lisesi’nin Karacabey’e gelmesi büyük kazanç olur. Bu konudaki tüm girişimlere destek veririz. Taşlık’taki öğrencilerimiz, TOKİ’ye kaydırabilir. Eğitim Bir Sen olarak her zaman katkı vermeye hazırız” ifadelerine yer verdi.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.