Tarım, daha fazla kollanmalı ve desteklenmeli!

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, “14 Mayıs Çiftçiler Günü”nü kutladı. Karahasanoğlu ayrıca, dün Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin Ankara’daki JW Marriot Otel'de düzenlediği programa da katıldı.

Tarıma her şeyden çok destek verilmesi gerektiğine dikkat çeken Karahasanoğlu, “Tarım kesiminin geniş istihdam yaratması, insanların beslenme ihtiyacını karşılaması, sanayiye ham madde temin etmesi gibi nedenlerden dolayı tüm sektörlerden önce tarım desteklenmelidir.

Türk Çiftçisi olarak artan dünya nüfusu nedeniyle tarımın daha da önem kazanacağını, ekonominin bel kemiği olan tarımımızın, üreticilerimizin devlet tarafından daha fazla kollanması ve desteklenmesi düşüncesindeyiz.

Bugün ülkemizde 3 milyon civarında tarım işletmesi bulunmaktadır. Nüfusun 20 milyonluk kısmı kırsal alanda yaşamakta, toplam istihdamın ¼ ü tarım kesiminden sağlanmaktadır. Buna karşılık ise, tarım kesiminin Gayri Safi Milli Hasıladan aldığı pay yüzde 10’u bile geçememektedir.

Ülkemizde tarım kesimi dağınık ve az sayıda teşkilata sahiptir. Dünyamız ve ülkemiz nüfus artışına karşılık oransal olarak tarım alanlarının azalması nedeni ile üretimde artış ve çeşitlilik sağlayabilmek tarım da en önemli sorun haline gelmiştir. Üretimde artışı sağlayabilmek için tarımın bilimle, teknolojiyle ve sermaye ile buluşturularak aynı tarım alanlarından daha fazla ürün alınması, üretim miktarlarının arttırılması zorunluluk halini almıştır.

Tarım kesimindeki sorunlara bu açıdan bakıldığında önemli ve etkin teşkilat yapısına sahip Ziraat Odaları, Birlikler, Kooperatifler gibi kurumların gerekliliği de ön plana çıkmaktadır. Karacabey Odamıza kayıtlı 14 bin üyemize bin bir zorluk ve fedakarlıkla alın terinin, emeğinin karşılığını alabilmesi için yardımcı olmaktayız. Bütün üreticilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü en iyi dileklerimizle kutluyoruz.

Devletin zirvesi Çiftçiler Günü’nde buluştu!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından JW Marriot Otel'de 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla düzenlenen törene; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve çok sayıda davetli katıldı. Programda Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.