Taşımalı sistem başladı!

Belediye ile Milli Eğitim’den özel eğitime muhtaç öğrencilere büyük hizmet:
Karacabey Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün özel eğitime muhtaç öğrencilerin taşımalı sisteme geçmesi ile ilgili yaptıkları işbirliği meyvesini verdi.
            Bundan böyle Cumhuriyet, Hacı Ahmediye Onur ile Ömer Matlı İlköğretim Okulu’ndaki öğrenciler, Belediye otobüsleriyle evlerinden alınarak okula bırakılacak ve ders bitiminde yine evlerine bırakılacak.
            Önceki gün başlayan taşımalı sisteme 13 öğrenci katılıyor.
Gönüllü Rehber Öğretmen Ozan Çeltik gözetiminde Cumhuriyet İlköğretim’den 6, Hacı Ahmediye’den 4 ve Ömer Matlı’dan 3 öğrenci, bu hizmetten yararlanacak. Karacabey’deki özel eğitim sınıfı bulunan okullarda 26 öğrencinin bulunduğu belirtilirken, taşımalı sisteme katılmayan velilerin, çocuklarını kendi olanaklarıyla okula götürüp bıraktıkları kaydedildi.
            Belediye Başkan Yardımcısı Meral Eren ile Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, çok önemli bir hizmeti gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
            Belediye olarak, eğitime büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Yardımcısı Meral Eren, Halk Eğitimi Merkezi’nce engelli vatandaşlara yönelik Taşlık İlköğretim Okulu’nda açılan el sanatları kursu için de araç gönderdiklerini söyledi.
            Taşlık İlköğretim’de 3 yıldır taşımalı sistemi devam ettirdiklerini ifade eden Eren, “Milli Eğitim’den gelen her projeye büyük önem veriyoruz. Özel eğitime muhtaç çocuklarımızı rahatlatan bu sistemi hayata geçirmenin mutluluğu içerisindeyim. Onların topluma kazandırılması adına ne gerekiyorsa, bundan sonra da yapmaya hazırız” dedi.
            Belediye ile her konuda iyi ilişkiler içinde olduklarını vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, önemli bir sorunu daha çözmenin sevincini paylaştıklarını anlattı. Belediye’ye ilgilerinden dolayı teşekkür eden Turhan, ‘Önce eğitim’ düşüncesiyle hareket ettiklerini ve çalışmalarını bu yönde yaptıklarını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.