Tarım modernleşmeli

Matlı, ABD Kongre üyeleriyle bir araya geldi:
 
 
AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, ABD Kongre üyeleri ile tarımı masaya yatırdı. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi de olan Matlı, yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin ABD ile geçmişe dayalı ticari ilişkileri ve bunda da tarımın önemli bir payı olduğunu belirtti.
Türkiye’nin, dünyada 16. büyük ekonomi haline geldiğine dikkat çeken Matlı, bunda tarımın önemli yer tuttuğunu kaydetti. Önder Matlı, “Tarımın artık anadan babadan gelen uygulama yerine, modern teknolojiye uygun olması gerekiyor” dedi.
GDO’lu gıdalar verimli!
Önder Matlı, GDO’lu ürünler konusunda bilgi alışverişinde bulunacaklarını belirterek, “Bunu önemsiyorum, bu konuda ciddi bir işbirliği yapacağız” diye konuştu.
ABD Kongre Üyesi Collin Peterson ise, Matlı ile Türk tarımı ve politikaları hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Peterson, Türk tarımı hakkında daha fazla bilgi alıp, sektörde nasıl daha fazla işbirliği yapılabileceğini öğrenmek ve bilgilenmek istediklerini ifade etti.
ABD Kongre üyesi Steven King de, ABD’de GDO’lu ürünlerin üretiminden çok fazla verim aldıklarını belirtti.
Yapılan bilimsel çalışmaların GDO’lu ürünlerin sağlık açısından zararlı olmadığını ortaya koyduğunu ifade eden King, “Hiç bir sakınca yoktur” diye konuştu.
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.