Tarım İl Müdürü Çelik’ten bayram öncesi güvenli gıda uyarısı

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde şekerleme ve baklava alırken vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, bazı önerilerde bulundu. İl Müdürlüğü tarafından yürütülen gıda denetimlerinin tüketicilerin güvenli gıdaya ulaşabilmesi için sürdüğünü anlatan Ömer Çelik, "Denetimler hem üretim yerleri, hem de satış yerleri baz alınarak aralıksız devam ediyor. Tüketicilerimizin gerek alışverişlerindeki bilinçli ve duyarlı davranışlarıyla, gerekse gıda ile karşılaşılan olumsuzlukları ALO 174 hattına arayarak bildirmek suretiyle güvenli gıda arzına katkı yapmaları denetimlerimizi daha anlamlı ve etkin kılacak." dedi.

Bu süreçte esnafına da duyarlı hareket edeceğine işaret eden Ömer Çelik, şöyle devam etti: "Ekonomimizin can damarı esnafımızın da gıda imalatında ve satış şartlarında sadece ticari kaygılarla değil, güvenli gıda arzındaki sorumluluk bilinciyle hareket etmesi de başka bir beklentimizdir. Böylece üretici, tüketici ve kamu denetimi işbirliği ile güvenli gıda arzı sağlanabilecek."

"Etiket bilgileri mutlaka kontrol edilmeli"

Satış yerlerinin temizlik ve hijyen şartlarının gıda satışına uygunluğunun kontrol edilmesi gerektiğine dikkat çeken Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, "Satış tezgahının, raflarının ya da kaplarının temizlik ve hijyen şartlarının uygunluğu, satış personelinin kişisel temizlik, bakımı ve kıyafetiyle gıda satışına uygunluğu, satış yerinin faaliyet konusuna uygun bir mekan olup olmadığı gözden geçirilmeli. Satılan ürün ambalajlı bir ürün ise üzerindeki etiket bilgileri mutlaka kontrol edilmeli. Satılan ürün dökme gıda ise (baklava ve tatlı çeşitleri,vb.) satış yerine asılan etiket bilgileri incelenmeli. Gıda alışverişinde hedefimizin en ucuz gıdaya ulaşmak değil, güvenli gıdaya en uygun şartlarla sahip olmak olduğunu hatırlatırım" şeklinde sözlerini tamamladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.