Salih Tunç CHP’ye katıldı!

Emekli eğitimci, mücadelesine siyasetle devam edecek:

Tunç, 20 yıllık demokrasi, emek ve sendikal mücadelesindeki çalışmalarına bundan sonra siyasete atılarak sürdüreceğini belirtti.

            Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun pek de iç açıcı olmadığını belirten Tunç, “İleri demokrasi, ülkemiz demokrasisine hiçbir şey katmamaktadır. Aksine var olan demokratik hakları her geçen gün biraz daha budamaktadır. Ekonomik olarak emekçiler ve vatandaşlar, daha da yoksullaşmakta ve kötüye gitmektedir. Maalesef bunları üzülerek görüyoruz” dedi.

Neden CHP?

Neden CHP’yi tercih ettiğini de dile getiren Tunç, “Laik, demokratik ve sosyal hukuk devletinin yeniden işler hale getirilmesi, ülkenin temel sorunu olan Kürt sorunun bir an önce çözüme kavuşması, emekçilerin insanca yaşayabilmeleri, tüm mağdurların, yoksulların, Alevilerin ve başka inançtan insanların kendilerini ifade edebilmeleri için CHP’ye katıldım.

            Günümüz koşullarında AKP iktidarının uyguladığı anti demokratik uygulamalar, neo liberal politikalar karşısında herkesi CHP’ye katılmaya davet ediyorum. CHP çatısı altında birlikte mücadeleye çağırıyorum.

Hak ve özgürlük mücadelesi için birlik olalım!

Nasıl düşünürsek düşünelim, hangi inançtan olursak olalım önemli olan hak ve özgürlük mücadelesinde birlikte olmaktır. Bu yolda birlikte yürüyebilmektir. Bunun için önümüzde hiçbir engel yoktur.

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kurultay konuşmalarında söylediklerine katılıyorum ve destekliyorum.

Son olarak, bu ülkedeki herkes eşit, özgür ve kardeşçe yaşamalıdır. Bütün yurtseverleri, devrimcileri, sosyalistleri bu mücadeleye bir kez daha davet ediyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.