Hükümet, memuruna sahip çıkmalı!

 

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Eğitim Bir Sen İlçe Temsilcisi Atilla Baydar, hükümetin yüzde 3+3 önerisinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Hükümetin bu teklifinin uzlaşı kültüründen uzak olduğunu da dile getiren Baydar, “Her yıl memur zamları gündeme geldiğinde bütçeye şu kadar yük getireceği hesabının yapıldığı, memurun üretmeden kazanç elde etmek istediği imha edilmesi vatandaşla memurun karşı karşıya getirilmek istenmesi gibi davranışları benimsememiz mümkün değildir.

Uluslar arası ekonomi derecelendirme kuruluşlarının raporlarına karşı çıkarken Türkiye dünyanın büyüme rakamlarından ikinci olduğunun, krizin ülkemize teğet geçtiği- uğramayacağı ile övünenlere memurlar olarak madem rakamlar bu kadar iyi bizde üretimden gelen hakkımızı istiyoruz diyoruz.

Tüm çalışanlarımıza sesleniyoruz; emek senin alın teri senin , sen kendi hakkının örgütlü bir şekilde savunmazsan, kendi hakkını örgütünle birlikte savunmazsan durum Nasreddin Hocanın Timur ile olan konuşmasına benzer; köylüler fillerden çok memnun 3 tane daha fil istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.