Tarım Bakanlığı Karacabey’i uygun görmedi

AKP İl Başkanı Sedat Yalçın’dan Otomotiv Test Merkezi açıklaması:

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, 150 milyonluk Otomotiv Test Merkezi yatırımının Karacabey’e kurulmamasındaki nedeni Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Yenişehir’i uygun bulan görüşüne bağladı.

Yalçın, “Daha önce Karacabey’deki Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (TİGEM) arazileri talep edilmişti. Ancak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, Yenişehir'in daha uygun olacağı konusunda görüş bildirdi. Yenişehir bölgesinde bulunan arazinin tahsisi şimdi TSE tarafından resmi olarak Valilikten istendi. Başta bakanlarımız ve milletvekillerimiz ile TSE Başkanı Hulusi Şentürk olmak üzere, bu yatırımın Bursa'ya kazandırılmasını sağlayan, bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) Bursa Valiliği'nden, Yenişehir'deki 2 bin 600 dönümlük mera arazisini, Otomotiv Test Merkezi kurmak amacıyla enstitüye tahsis edilmesini resmi yazıyla istediğini açıkladığına dikkat çeken Yalçın, “Bu yazıyla TSE, Otomotiv Test Merkezi'nin Bursa'ya kurulması konusundaki kararlılığını ortaya koymuş oldu. Bursa için hayırlı olsun” dedi.

AKP İl Başkanı Sedat Yalçın, TSE'nin tahsis talebini içeren yazının Bursa Valiliği'ne elden ulaştırıldığını bildirdi. Bu aşamadan sonra Bursa Valiliği'nin en kısa sürede söz konusu arazinin TSE'ye tahsis edilmesi işlemini gerçekleştirmesinin beklendiğini aktaran Yalçın, şöyle konuştu:

TSE'nin Yenişehir'e 150 milyon dolarlık bir harcamayla gerçekleştireceği Otomotiv Test Merkezi'nin Bursa'ya çok önemli bir katma değer sağlayacağını söyleyen AKP İl Başkanı Sedat Yalçın, “Öncelikle Türkiye'nin bu konuda her yıl harcadığı 15 milyon Euroluk kaynak ülkemizde kalacak. Tesiste önemli görev üstlenecek bir de AR-Ge merkezi bulunacak. Aynıca 700-800 kişilik bir istihdam sağlanacak.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.