Çocuklarınıza örnek olun

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Atatürk İlk ve Ortaöğretim Okulu velilerine, "Eğitimde kalite, iletişim ve etkileşim" konulu bir seminer verdi.
    Okulun konferans salonunda düzenlenen seminerde konuşan Dingin, ilginin daha fazla olması gerektiğini belirterek, "Ama veliler haklı. Hep ya para ya da çocuuğunun yaramazlığı için okula çağrılıyorlar. Böyle güzel şeyler için çağrılmaya alışık değiller. Ama biz bunu aşacağız. Artık velilerimiz sadece para ve şikayet için okula çağrılmayacak" dedi.
    Çocuklarla iletişim kurmanın öneminden bahseden Dingin, anne ve babaların, çocuklarıyla birer büyük insan gibi konuşarak, onlarla dertleşip isteklerini ve sıkıntılarını dinlemeleri gerektiğini vurguladı.
    Çocukların doğru yetiştirilmesi için başta anne ve babasının model olması gerektiğini ifade eden Dingin, "Bu çocuklar bizden önce sizin çocuklarınız. Onlara iyi örnek ve model olmalısınız. Kitap okumadığınız halde çocuğunuza kitap oku, diş fırçalamadığınız halde ona dişini fırçala diyerek bu olmaz.
    Siz kitap okuyun, onun önünde dişinizi fırçalayın ki o da yapsın. Çocuğa, git odana ders çalış diyerek kendiniz televizyon başına geçip Fatmagül'ün Suçu Ne dizisini izlerseniz bu şekilde model olamazsınız" şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.