Karacabeyli milli sporcumuz dünya şampiyonasında!

Karacabey Anadolu Lisesi 10 sınıfı öğrencisi ve Gençlik Spor Kulübü’nün milli sporcusu Mehmet Fatih Yağdı, bugün Çin’de düzenlenecek “5. Geleneksel Wushu Dünya Şampiyonası”nda madalya için ter dökecek.

            05-10 Kasım tarihlerinde yapılacak dünya şampiyonasına katılmak için dün ilçeden ayrılan Mehmet Fatih Yağdı için önceki gün Anadolu Lisesi’nde uğurlama töreni düzenlendi.

            Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Çalı, Müdür Başyardımcısı Bünyamin Demirtaş, Beden Eğitimi Öğretmenleri Şaban Bayraktar ve Nuray Özlüer’in yer aldığı uğurlamaya Milli Takım Antrenörü Yılmaz Şahin de katıldı.

            Öğrencileri Mehmet Fatih Yağdı ile gurur duyduklarını belirten Okul Müdürü İbrahim Çalı, dünya şampiyonasından başarı beklediklerini söyledi.

            Genç sporcuya moral amacıyla bir çift ayakkabı hediye eden Müdür Çalı, şampiyonadan başarıyla dönmesi durumunda eşofman sözü verdi.

            Mehmet Fatih Yağdı’nın dünya şampiyonasında mücadele edecek ilk Karacabeyli olduğuna dikkat çeken Milli Takım Antrenörü Yılmaz Şahin ise, milli sporcuya çok güvendiğini söyledi. Şahin, Karacabey’den daha öncede de Hatice Şahin isimli sporcunun Avrupa şampiyonasına katıldığını kaydetti.

            Wushu sporunun özellikle Uzakdoğu ülkelerinde çok yaygın olduğunu vurgulayan Şahin, “Ancak ben Mehmet Fatih’e çok güveniyorum ve başarılı olacağına inanıyorum. Bana göre Mehmet Fatih, Türkiye’de yetişmiş en iyi sporculardan biridir” dedi.

            Mehmet Fatih Yağdı ile birlikte Türkiye’den 2 sporcunun daha dünya şampiyonasına katıldığını belirten Yılmaz Şahin, Çin’e gidecek kafilede kendisiyle birlikte bir milli takım antrenörünün de olacağını sözlerine ekledi.

            Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek için elinden gelen mücadeleyi göstereceğini belirten milli sporcumuz Mehmet Fatih Yağdı, kendisine inanan ve güvenen öğretmenlerine ve antrenörlerine çok teşekkür etti.  

            

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.