Tarım alanlarının yok olmasına göz yumamayız!

Mustafakemalpaşa Ziraat Odası, Uluabat’ın güneyinden geçecek olan otobana tepki gösterdi. Verimli tarım arazilerinin yok olacağını belirten Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özmen ve yönetim kurulu üyeleri, projenin durdurulması gerektiğini söyledi.
Söz konusu otobanın geçeceği Karacabey ovasında 7 bin dönümlük verimli arazisinin büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu dile getiren Mustafakemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özmen, buna izin verilmemesi gerektiğini kaydetti.
Karacabey Ziraat Odası ile aynı fikirde olduklarını dile getiren Özmen, yolun kırsal alandan ve tepelik bölgelerden geçirilmesinin çok daha uygun olacağına dikkat çekti.
Özmen, “Çiftçilerimizden konu ile ilgili olarak çok fazla şikayet almaya başladık. Odamıza kayıtlı aktif 15 bin çiftçinin neredeyse tamamı yolun Karacabey Ovası’ndan geçmesine karşı çıkıyor. Üstelik yalnızca biz değil, Karacabey Ziraat Odası yönetimi ve üyeleri de bizimle aynı fikirde. Tepkiler küçümsenecek boyutta değil. Sadece tarımla uğraşan kesimden yaklaşık 35 bin kişilik bir tepkiden bahsediyoruz. Bu çiftçilerin büyük bir kısmı, yolu yapım aşamasında durdurabilmek için ellerinden geleni yapacağını söylüyorlar. Bunlar bizim duyumlarımızdır. Bu yol verimli arazilerden değil de çorak ve tepelik arazilerden geçmelidir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.