Tarihi kilise ilgi bekliyor!

Karacabey Eskikaraağaç Köyü’nde bulunan tarihi kilise ilgi bekliyor. 2011 yılındaki Avrupa Leylek Şenliği’ne hazırlanan Eskikaraağaç Köyü’nün doğusunda ve göl kıyısında bulunan yaklaşık 150 metrekarelik alanı kaplayan tarihi kilisenin bakıma ihtiyacı olduğu belirtildi.
Karacabey Eskikaraağaç Köyü’nde bulunan tarihi kilise ilgi bekliyor. 2011 yılındaki Avrupa Leylek Şenliği’ne hazırlanan Eskikaraağaç Köyü’nün doğusunda ve göl kıyısında bulunan yaklaşık 150 metrekarelik alanı kaplayan tarihi kilisenin bakıma ihtiyacı olduğu belirtildi.
            Köy Muhtarı Ahmet Koca, yabancı konukların bakımlı bir tarihi eser görmek isteyebileceklerini belirterek, yetkilileri gerekli önlemleri almaya çağırdı.
            Muhtar Koca, “Her yönüyle Türkiye’yi temsil edeceğimiz bu büyük etkinlikte yiyecek, konaklama, ulaşım gibi fiziksel ihtiyaçların üst kaliteli bir hizmet olarak sunulması ve gelen her konuğun köyümüzden, Bursa’dan ve Türkiye’den güzel ve olumlu izlenimlerle ayrılması en büyük dileğimizdir. Yollarımız, yeşil alanlarımız, çevre temizliği ve tarihi mekanların durumu da çaba gösterilmesi gereken konular arasında.” diye konuştu.
            Yıllardır köyde düzenlenen etkinliklerdeki başarısıyla dikkati çeken Muhtar Ahmet Koca, 2011’deki şenliğin bir sınav niteliğinde olduğunu savunarak, Bursa’nın kamu, özel ve STK’larıyla başarıya kenetlenmesinin önemine değindi. Köyün içi ve çevresiyle bir Avrupa köyünden farksız olmasını istediklerini kaydeden Koca, Eskikaraağaç’ta her yaştaki vatandaşın şimdiden İngilizce öğrenmeye kendini zorunlu hissettiğini açıkladı. 
Diğer taraftan, köydeki caminin ve tarihi kilise kalıntısının özenle bakımının gerçekleştirilmesine dikkati çeken Koca, yabancı konukların hoşnut kalacağı bir girişimi de şu sözlerle dile getirdi:
            “Köy halkımız tarihi kilise kalıntısının yabancılar üzerinde bırakacağı etkinin farkında. Bu nedenle, enkazı andıran kalıntıları korumak için titiz davranıyorlar. Hiçbir hayvanın burada barınmasına ve hoş olmayan görüntülere meydan verilmesine razı değiliz. Bizim için camilerimiz ne kadar önemli ise kendilerine kutsal kitap indirilen dinlerin mensupları için kiliseler de bir o kadar önemlidir. Ancak, doğal ortamıyla koruduğumuz ve çevresinde insanlarımızın çiçekler ektiği eski kilisenin tarihçesini araştırdığımızda ilginç bir sonuç karşımıza çıkıyor. Ne yazık ki, hiçbir yerde kaydını bulamıyoruz. Köyümüzün yaşlıları kendi büyüklerinden bu tarihi eserin Venedikliler tarafından inşa edildiğini öğrenmişler. Elimizde başka bir bilgi yok. 2011’de köyümüze gelecek yabancı konukların bu eseri tarihçesi ile birlikte görmek isteyeceklerini düşünüyoruz. Yetkililerin bu konuda da yardımlarını istiyor ve tarihçesinin belirlenerek, bakımına katkıda bulunmalarını bekliyoruz. Bursa’mız birlik ve beraberlik içerisinde 2011’deki sınavdan alnının akıyla çıkmalıdır. Kısaca, her Bursalı başarıya zorunludur.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.