Tapu, 168. yaşını kutladı

Karacabey’de, Tapu ve Kadastro Teşkilatı, kuruluşunun 168. yıldönümünü kutladı.
Tapu Kadastro Müdürü İbrahim Küçük önderliğindeki personel, kuruluş yıldönümü nedeniyle Kaymakam Ahmet Yurtseven’i ziyaret etti.
Hizmette 168. yıla girmenin gururunu yaşadıklarını belirten Müdür İbrahim Küçük, Kaymakam Ahmet Yurtseven’e çalışmalar ve 21 Mayıs 1847’de “Defterhane-i Amire Kalemi” olarak kurulan hizmet birimi hakkında bilgi verdi.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 168 yıllık geçmişe sahip, ülkenin en köklü kuruluşlarından bir olduğuna dikkat çeken Tapu Müdürü İbrahim Küçük, “Müdürlüğümüzün görevleri, yasalarla belirlenmiş olan, taşınmaz mallarla ilgili akitler ve her türlü tescil işlemini yapmak, tapu sicillerinin düzenlenmesi için temel prensipleri tespit etmek, tesis kadastrosu yaparak, taşınmazların hukuki ve teknik durumlarını belirlemek ve bunları güncel tutmaktır.
18 personelle hizmet veriyoruz. İşlemler günlük yapılıyor. Sabah gelen bir vatandaş, gayrimenkul satışın sonucunu en geç öğleden sonra alabiliyor. Daha önce 1 hafta süren işlemler şimdi aynı gün yapılabiliyor. Yıllık 18 bin işlem hacmimiz var. Mümkün olduğu kadar ilçe halkını bekletmeden ve zaman kaybı yaşatmadan en seri şekilde alım-satım ya da devir işlemleri yapabiliyoruz” dedi.
Tapu ve Kadastro’nun gelişen teknolojiye ayak uydurarak, çağdaş bir anlayış içerisinde hizmet sunduğunu dile getiren Kaymakam Ahmet Yurtseven, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 168. yılını kutlayarak, çalışanlara başarı diledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.