“Bağ-Kur sigortalığının sonlandırılması” anlatıldı

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası 8’inci Meslek Komitesi’nin (KTSO) Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlediği toplantıda “Bağ-Kur sigortalığının sonlandırılması ve SGK mevzuatı” hakkında bilgi verildi.
Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Erkan İşçi ve Uzman Yalçın Kırlı’nın anlatımıyla gerçekleşen toplantıya, KTSO Başkanı Naci Güncü, oda meclisi, üyeleri, muhasebeciler ve vatandaşlar katıldı.
Toplantıda, şirket ortaklarının 4/1-B’ye giriş, çıkış süreleri ve koşulları başta olmak üzere, en son değişiklikler kapsamında karşılaşılan problemler ve çözüm yolları katılımcılara aktarıldı. Ayrıca 23 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 5510 sayılı kanuna eklenen geçici madde ile “Kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar ile tarımda kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlardan kurum kayıtları yapıldığı halde, 30 Nisan 2015 tarihinden önce geriye dönük 12 ay ve daha fazla süreye ilişkin prim borcu olup sigortalılığın durdurulmasına yönelik düzenleme” örnekler verilerek anlatıldı.
Toplantı sonunda 8’inci Meslek Komitesi ve Sosyal Güvenlik Merkezi yetkililerine teşekkürlerini ileten KTSO Başkanı Naci Güncü, meslek komitelerinden benzer faaliyetlerinin devam etmesini istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.