İlaçlama sezonu başladı

Karacabey’de, havaların ısınmasıyla birlikte ilaçlama çalışmalarına başlandı. Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, larva ve uçkunların üremelerini engellemek için yoğun mücadele verecek.
İlaçlama ekipleri, merkez ve kırsal mahallelerdeki kanal, su birikintileri, mesire alanları ve parklarda haşere ile mücadele faaliyetlerine hız verdi.
Belediye Başkanı Ali Özkan, Yardımcısı Osman Çatak, Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Şube Müdürü Barbaros Cihangir, Bölge Sorumlusu Veteriner Hekim İsmail Çalışkan, Temizlik İşleri Müdürü Kenan Gündem ve Kontrol Mühendisi Kaan Varyeter’le birlikte 6 adet ilaçlama aracı ve 16 ekiple yürütülen çalışmaları denetledi.
Bilimsel metotlarla bilinçli ilaçlama yapıldığını söyleyen Başkan Ali Özkan, vatandaşların haşereler nedeniyle çeşitli hastalıklarla karşı karşıya kalmasının engellenerek, sağlıklı bir yaz geçirilmesini hedeflediklerini belirtti.
Tüm mahallelerin periyotlar halinde ilaçlanacağını dile getiren Başkan Özkan, “Haşereler, larva devrelerinde ilaçlanarak, ergin hale gelmeden kontrol altına alınacak ve sinek popülâsyonu engellenecek. Su birikintilerinin çok olduğu alanlarda, bataklık ve sazlıklarda, çöplük alanında, su kuyuları, foseptik çukurları, rögarlar ile su ihtiva eden üstü açık her alanda ilaçlama çalışmaları hızla sürecek. Bu süreçte vatandaşlarımızdan her türlü atıklarını izole etmelerini ve atıklar uzaklaştırılana kadar kapalı olarak muhafaza etmelerini istiyoruz. Atıkların ve çöplerin açık vaziyette gelişigüzel ya da apartmanlar arasındaki boş alanlara bırakılmamasını bekliyoruz. Hiçbir nedenle ağzı açık vaziyette su depolanmamalıdırlar. Her şey vatandaşlarımızın sağlık ve rahatlığı için. Vatandaşlarımızın yaz mevsiminde sivrisinekten yana sıkıntısı olmayacak.
Kamuya açık ve sit alanlarında üreme kaynakları belirlenip, müdahale ediliyor. Ancak özel mülkiyetler olan bodrumlardaki lastik, varil, kova, pet şişe gibi su tutan malzemelerin tespiti maalesef mümkün olmuyor. Bu da istenilen hizmetin tam anlamıyla uygulanmasına engel oluyor. Halkımızdan rahat ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için özel mülklerindeki su tutan kaynakların ilaçlanması amacıyla bizi haberdar etmelerini istiyoruz. Kent içindeki tüm üreme kaynakları çeşitlerine göre coğrafi bilgi sistemi üzerinde işaretlenmekte ve böylece şehrin sineklenme açısından risk haritası çıkarılmaktadır. Yapılacak müdahaleler de bu harita doğrultusunda programlanmaktadır” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.