Takas karşılığı arsa verilecek!

Ticaret Borsası, kararını açıkladı:
Karacabey Ticaret Borsası, yeni Devlet Hastanesi için istenilen 13,5 dönümlük arsayı, kendilerine yer verilmesi koşuluyla takas edebileceklerini duyurdu.
            Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem İşcan, ilk olarak Belediye Başkanı Ergün Koç’la kişisel bir probleminin olmadığı, kendisine sevgi ve saygı duyduğunu belirtti. İşcan, tüm çırpınması Karacabey’e hizmet olan birisine kızamayacağını ifade etti.
            Ticaret Borsası’nın her kurum gibi en iyi hizmeti yerine getirmek için uğraş verdiğine dikkat çeken Başkan Ekrem İşcan, “Ancak kurumumuzun yanlış anlaşılıp farklı şekilde aktarılması ve bunun gibi benzeri söylemler içine girilmesi bizleri derinden üzmüştür. Kişiler üzerinden konuşmalar, yorumlar yapılarak şahsım ile kurumum, basit ve küçük düşürülmüştür. Bizler, yine de bunların aşılacağını ve kurumlar arasında kırgınlığın olamaması gerektiği düşüncesindeyiz.  
Netice itibariyle kurumlar aynı potada Karacabey’e hizmet için güçlerini sarf etmektedirler” dedi.
Projeyi destekliyoruz ancak!
            Kaymakamlığın kendilerinden yeni bir hastane kazandırılması için yer talebinde bulunduğunu belirten İşcan, “Yönetim ve Meclis Kurullarımız yer talebini değerlendirdi ve bir karara vardı. Sanırım bu kararı herkes iyi değerlendirmedi. Meclisimiz, ‘yerimizi vermiyoruz’ da diyebilirdi. Öyle bir karar çıksaydı kesinlikle başkanlıktan hemen istifa ederdim. Meclisteki arkadaşlarımızın tek tek düşünlerini aldık ve ortak görüş, ‘böylesine büyük bir projeyi engellemeyelim ancak, karşılığında kurumumuza yer verilsin’ fikri hakim olmuştur. TOBB’nin eğitim ile ilgili, ‘Yeşil Vadi Projesi’ var. Karacabey’imize neden bir kolej yaptırmayalım. Bunu ilçemize kazandırsak kötü mü olur? Bu nedenle yerimize karşılık arsa verilmesi istenildi.
            Bir süredir yaşanan gelişmelerle kurumumuz hiçbir zaman böyle güdük olmadı. Borsamıza değer verip, Meclisimizi ziyaret ederek, bize detaylı bir açıklama yapmamalarından kaynaklandı. Bu yaşanan olumsuzluklara karşın başında bulunduğum kurumumuz, hiçbir polemiğe girmeden hep olumlu düşüncesini korudu. Ancak, beklediğimiz tarz bu olmamalıydı. Evin kızını istiyorsun. Anne ve babasına bir sürü ithamlarda bulunuyorsun. ‘Yönetim ve Meclis kararlarımız doğrultusunda, görüş alınması için Ankara’ya yazı gönderildi’ diyoruz. ‘Hayır efendim, yalancısınız, Kaymakam kandırıldı’ deniliyor. Oysa yazı kurumumuzun bağlı bulunduğu Sanayi ve Ticaret Bakanlığına gönderildi. TOBB da arandı. Bu hafta içerisinde yazımıza cevap geleceği düşüncesindeyiz. Ondan sonraki süreç, daha hızlı ilerleyecektir.
Derdimiz Karacabey!
Sayın Milletvekilimiz, Kaymakamımız, Belediye Başkanımız; Borsamız bir kurum olarak ne için çırpınıyor, derdimiz ne? Hep birlikte Karacabey halkına hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Derdimiz budur.
            Borsamızın da böyle bir hizmet sunmaya çalıştığını herkes kabul etmek zorundadır. Sonuç olarak, Meclis ve Yönetim Kurullarımızda görev yapan arkadaşların hepsi fahri görevlidir. Borsadan hiçbir ücret almamaktadırlar. Bu koşullarda Borsaya hizmetini esirgemeyen arkadaşlarım, her zaman sevgi ve saygı görmeyi hak etmektedirler” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.