Suuçtu Şelalesi Belediye’ye devredildi

Mustafakemalpaşa Belediyesi, bölgenin en gözde tabiat güzelliklerinin başında gelen Suuçtu Şelalesi ve çevresindeki mesire alanını devraldı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü bünyesinde bulunan Suuçtu Şelalesi ve mesire alanı, imzalanan protokolle Mustafakemalpaşa Belediyesi’ne devredildi.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, protokol çerçevesinde turizm cenneti bölgenin tüm bakımı, kontrolü ve tesis yapılıp işletilmesi yetkisini aldıklarını söyledi. Mustafakemalpaşa’ya 18 kilometre uzaklıkta bulunan 38 metre yüksekliğindeki Suuçtu Şelalesi’nin yalnız Bursa’nın değil Türkiye’nin önde gelen turizm bölgelerinden biri olduğunu belirten Başkan Kurtulan, mesire alanının yeni proje uygulamalarıyla doğa turizmine kazandırılacağını dile getirdi.
Başkan Kurtulan, “Suuçtu Şelalesi ve mesire alanını uzun süredir devam eden çalışmalar neticesinde devraldık. Gezi alanı ve piknik yeri olarak tercih edilen Suuçtu Şelale bölgesinde son yıllarda doğa turizmine yönelik bir hareketlilik var. Serinliği ile tam bir temiz hava deposu olan bu bölgeyi koruyarak, yeniliklerle halkın hizmetine sunacağız. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini bölgeye çekecek projeleri hazırlayarak, Suuçtu Şelalesi’ni dünyaya tanıtacağız” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.