“Sütaş, Matlı ve Tarfaş gururumuz oldu”

İstanbul Sanayi Odası tarafından bu yıl 50.’si gerçekleştirilen Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’nda Karacabey’in 3 firma ile yer almasını değerlendiren Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü, “Karacabey bölgenin önemli bir ekonomik gücü olmaya devam ediyor. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin İlk 500 Sanayi Kuruluşu içerisinde firmalarımız yer almıştır. Listede, Sütaş A.Ş. 54. sırada yer alırken, Matlı Yem A.Ş (Proyem). 18. sıra birden yükselerek 126. sırada ve Tarfaş A.Ş. ise 415.sırada yer almış, başarılarını kanıtlamış ilçemizin gururu olmuşlardır” dedi.
Karacabey’in, gıda tarım ve hayvancılıkla birlikte sanayi potansiyeli ile bütün üretim faaliyetlerinin bir arada yapılabildiği ender merkezlerden biri olduğuna dikkat çeken KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Güncü, “Karacabey’in verimli arazilerinde dört mevsim tarım yapılabilmektedir. Bu bölgemiz ve Bursa için önemli bir nimettir. Bizler bir taraftan tarım arazilerimize sahip çıkarken diğer taraftan da kontrollü bir şekilde sanayimizi geliştiriyoruz. Firmalarımız da her geçen gün başarılarına yenilerini ekliyor. Markalarımızla kıvanç duyuyoruz” şeklinde konuştu.
2017 yılının birçok zorlukla mücadele edilerek tamamlandığını belirten Güncü, “Artık önümüze bakmalı, başta sanayi olmak üzere tüm üretim kalemlerinde teknolojinin getirdiği yeniliklere adapte olmalı, daha çok üretmeli ve daha çok ihraç etmeliyiz. Geleceğin Türkiye’si için hep birlikte çalışmalı ve gayret göstermeliyiz” dedi.
Başkan Güncü “Karacabey Ticaret ve Sanayi Odamızın üyesi olan firmalarımız; %100’ü yerli sermaye ile faaliyet göstermekte olup, net 3 milyar 696 milyon TL’lik üretimden satış rakamları önceki yıla göre %26 oranında artış ile ülke ortalamasının çok üstünde bir başarı yakalamışlardır. Bu rakamlar bize hem bu toprakların bereketini hem de markalarımızın bilinirliğinin artarak devam ettiğini bizlere göstererek, ekonomik gücümüzü de ortaya çıkarmaktadır. Bu markalarımız yanı sıra yaptıkları ihracatla ilçemizin ve ülkemizin adını 6 kıta da 160’ın üzerinde ülkede duyuran üyelerimiz vardır.” diyerek, güzide firmalarımızın başarılarının Karacabey ekonomisine güç kattığını ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.