Sütaş, başarıya doymuyor

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nden madalya
Karacabey’in önemli kuruluşlarından SÜTAŞ, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), kuruluş yıldönümü ve aynı zamanda Dünya Gıda günü olan 16 Ekim’de tarıma yaptığı katkılardan ötürü madalyayla ödüllendirdi.
            Kurulduğu günden bu yana ‘Türkiye’nin Sütçüsü’ misyonuyla Türk tarım ve hayvancıliginin gelişmesini birincil görev olarak üstlenen SÜTAŞ, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından madalya ile ödüllendirildi. Türkiye tarımına yaptığı katkılar nedeniyle SÜTAŞ’a verilen ödülü, Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz aldı.
            Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, FAO Türkiye Temsilciliği ve TÜGİS (Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası) işbirliği ile gerçekleştirilen törenlerle “Dünya Gıda Günü” kutlandı. The Marmara Otelinde, 16 Ekim tarihinde gerçekleştirilen törene, TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Buzbaş, FAO Türkiye Temsilcisi Mustapha Sinaceur ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları katılarak birer konuşma yaptılar.
            Dünya’daki tarım ve gıda üretiminin geliştirilmesi ve modernleştirilmesi konusundaki önemli çalışmalara imza atan en büyük uluslararasi kurulus olan Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından, Türk tarımına katkı yapan kurumlara madalya verildi. SÜTAŞ, ekonomik kriz gerekçesi ile işçi çıkarmamış aksine yeni işçiler almış olması; 12 yıldır Türkiye’nin ilk ve halen tek özel sektör süt hayvancılığı eğitim merkezinde 9 bini aşkın çiftçi ve üreticiye ücretsiz eğitim vermis bulunmasi da dikkate alinarak, FAO tarafindan “Kriz Dönemlerinde Gıda Güvenliğinin Başarılması -In Times of Crisis Achieving Food Security” madalyasına layık görüldü. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı da “Gıda Güvenliğine Katkılarından” dolayı SÜTAŞ’a teşekkür belgesi verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.