Süt Birliği ve Belediye’den köylere büyük hizmet

Karacabey Süt Birliği, daha kaliteli ve nitelikli süt toplamak amacıyla 13 köye süt tankeri (süt toplama tankı) kuruyor.
Sütçüler adına çok önemli olduğu belirtilen projeye ise en büyük destek Belediye'den geldi. Köylere kurulacak süt tankerleri için gereken binaları Belediye'nin yapacağı öğrenilirken, konuyla ilgili bugün saat 09.00'da protokol imzalanacağı kaydedildi.
    Karacabey'in Subaşı, Sultaniye, Karasu, Tophisar, Seyran, Yolağzı, Beylik, Akhisar, Küçükkaraağaç, Şahmelek, Ortasarıbey, Hotanlı ve Bakırköy'e kurulacağı belirtilen süt tankerleri projesi için Valilik, Kaymakamlık ve köy muhtarlıklarından onay alındığı öğrenildi.
    Her biri 45 bin TL değerindeki süt tankeri projesinin yaklaşık 1,5 milyonluk bir yatırım olduğunu belirten Süt Birliği Başkanı Mehmet Erdem, “Bu projenin gerçekleştirilmesiyle bir taraftan mevcut süt üreticilerinin geliri artacak, diğer yandan da çiftçilerimiz yeniden süt üretimine yönelecekler. Buna paralel olarak da süt ürünleri üretimine dönük yeni yatırımlar yapılacaktır” ifadelerini kullandı.
    Söz konusu köylerden 25 yıllığına yer kiraladıklarını söyleyen Erdem, “Bu yatırım için bina eksikliğimiz vardı. Sıkıntımızı Belediye Başkanımız Sayın Ergün Koç'a ilettik ve kendisi süt tankerlerinin korunması için gerekli binaların yapımı konusunda söz verdi. Bugün konuyla ilgili protokol imzalayacağız. Bu durum bizi oldukça rahatlattı. Belediye'ye çok teşekkür ediyoruz. Belediye'nin bu desteği sayesinde köylerimiz çok önemli bir hizmete kavuşacak” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.