Matlı, sanayicilerle buluştu

AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) sanayicileriyle biraraya geldi.
TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Bezmez, NİLSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras ve bölge sanayicilerinin konuğu oldu. NOSAB Bölge Müdürlüğü'ndeki görüşmeye AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alparslan Yıldız ve bazı partililer de katıldı.
AK Parti hükümetinin 2023 hedeflerinden bahsederek konuşmasına başlayan Matlı, AK Parti'nin iktidara gelişinden bu yana geride bırakılan 10 yılda Türkiye'nin kazanmış olduğu ivmenin, 2023'e 10 kala artarak devam ettiğine dikkat çekti.
Matlı, “2023'te işsizlik yüzde 5 civarlarında olacak diyorsak bu hedefler doğrultusunda adımlar atılacak demektir. Bu yolda sanayi, sanayici ve üretimi göz ardı edemeyiz. İşsizlik, sanayicinin yeni yatırımları ve üretimleri sayesinde azalacak” diye konuştu.
Ülkede 10 yılda kat edilen mesafelerin ancak rasyonellikle görülebileceği belirten Önder Matlı, “İdeolojik yaklaşım yerine olaylara rasyonel olarak bakmamız lazım. Hele hele iş camiası içerisinde olan insanların gelişmelere ideolojik bakma lüksleri yok, çünkü doğrulara rasyonel olarak bakmadığımız sürece sorunları çözme şansınız yok. Ülkemiz hedefe emin adımlarla ilerliyor” dedi.
NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Bezmez, 320 sanayi kuruluşunun bulunduğu bölgenin, altyapı hizmetleri dahil birçok hizmeti kendi kaynaklarıyla hayata geçirdiğini söyledi.
Devlet destekleriyle hayata geçirilen diğer birçok OSB'ye tanınan ayrıcalıkların kendilerine de tanınmasını istediklerini belirten Bezmez, “İlk önce özel OSB'ler kurulmuştur ve bunları OSB'ler izlemiştir. Biz bazı OSB'lere tanınan ayrıcalıklardan faydalanmak istiyoruz. Bazı OSB'ler devlet destekleriyle yapılıyor. Biz ise bütün çalışmaları bölge sanayicilerinin kaynaklarıyla yapıyoruz. Burada bir adaletsizlik söz konusu değil midir? Biz devletin 1 lirasını kullanmadan böyle bir bölge oluşturduk. Bizim gibi böyle birçok sanayi bölgesi var ve bunlara bir ayrıcalık tanınmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
NİLSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras ise, bugüne kadar bölgede 40 km'lik asfalt yol çalışması yaptıklarını, fakat Belediye görev alanına giren, İzmir Yolu'na bağlanan 1,5 km'lik bir caddenin yapımının verilen sözlere rağmen yıllardır gerçekleşmediğini ifade etti.  Aras, “Şu kadar km'lik duble yol yaptık denildiğinde hep bu yol aklıma geliyor ve içim cız ediyor” dedi.
Öte yandan, toplantıya katılan bazı sanayiciler, ulaşım, vize ve yeni kanunların getirdiği ek yükümlülüklerle ilgili yaşadıkları sorunları dile getirerek bu konularda çözüm üretilmesi talebinde bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.