TEKZİP

Meltem Gazetesi'nin 23.11.2012 günlü nüshasında 2 ayrı sayfada ve www.meltemgazetesi.com internet sitenizin aynı tarihli sayfasında "Telefonla tedavi felç yaptı" başlıklı haberinizde müvekkilim Uzman Doktor Selçuk Yıldırım hakkında, toplumda yanlış görüş ve kanılara neden olabilecek tarzda ifadeler kullanarak gerçeğe aykırı haber yapılmıştır. Kullanılan ifadeler ile müvekkilimin özel hayatına ve kişilik haklarına ağır bir biçimde basın yoluyla saldırılmıştır.  Müvekkilimin adı ve soyadı açıkça ifşa edilerek, hukuka ve basın meslek ilkelerine aykırı davranılmış ve müvekkilim toplum önünde hedef olarak gösterilmiştir.
Kamuoyunu bilgilendirilme görevi, kamusal bir görev olup, bu görevin hukuk kuralları ve basın meslek ilkeleri çerçevesinde yürütülmesi gerektiği hususu nettir. Somut yazıda olayın nasıl gerçekleştiği araştırılmadan kaleme alınmış ve müvekkilime herhangi bir iletişim aracı ile ulaşılmaksızın ve cevap hakki tanınmaksızın, müvekkil aleyhine kamuoyu oluşturacak şekilde ve özel hayatına dair çirkin ve mesnetsiz ifadelerle yorum yapılarak, müvekkilim kamuoyunda itibarsızlaştırılmaya çalışılmıştır.
Gazetenizin ilgili yazısında, müvekkilim nöbetçi doktor olarak ifade edilmiştir. Bu husus gerçeği yansıtmamaktadır. Müvekkilim, hastanın hastaneye müracaat ettiği 13.10.2012 günü nöbetçi değildir. Müvekkilim, hastanede 12.10.2012 tarihinde nöbet tutmuştur. Bu husus araştırılmadan yazı kaleme alınmıştır. Müvekkilimin hastanede bulunmasının zorunlu olmadığı bir zamanda gerçekleşen bir olay için müvekkilimin suçlu ilan edilmesini kabul etmiyoruz.
Yine ilgi yazıda müvekkilim kastedilerek "nerede gönül eğlendiriyorsa telefonun öbür ucundan eve 45 dakika sonra döneceği.." şeklindeki ifade ile, müvekkilimin özel hayatı ve kişilik haklarına ağır bir biçimde saldırılmış ve iftira edilmiştir.
Müvekkilim, evli ve 2 çocuklu gerek iş gerek özel hayatında sayılan, sevilen, onurlu ve şerefli bir hekimdir. Müvekkilimin, "gönül eğlendirmesi" gibi bir durum söz konusu olmadığı gibi kendisine bu şekilde iftira atılmasını kabul etmiyor ve kınıyoruz.
Ayrıca, müvekkilimin söylemediği sözler, gazete haberinde müvekkilimin ağzından çıkmış, söylenmiş sözler olarak ifade edilmiştir. Bu hususu da kabul etmiyoruz. Tamamen hayal ürünü olan ve müvekkilimce söylendiği iddia edilen sözlerin söylendiğini ispata davet ediyoruz.
Gazete haberi iddiaları dile getirmemiş, ilgili yazıda müvekkilimi açıkça suçlayarak, hüküm kurmuştur. Bu nedenle de objektiflikten uzak ve meslek ilkeleri hiçe sayılarak kaleme alınmış yazıyı kabul etmediğimizi ve gerçeği yansıtmadığını belirtmek istiyoruz.
Yayından doğan tazminat ve şikâyet haklarımızı saklı tutuyoruz.
Kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yanlış anlaşılmanın düzeltilmesi açısından, işbu tekzip metninin üzerinde herhangi bir değişiklik yapmadan ilgili haberin yayınlanmış olduğu gazete ve internet sitenizde aynı sayfalar, aynı sütunlar ve aynı puntolarla yasa ve usulünce yayınlanmasını vekâleten saygı ile dilerim.

Uzm.Dr. Selçuk Yıldırım             
Vekili
Av. Gonca Doğan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.