Sürücülere bayram uyarıları

Trafik yoğunluğunun 400-500 kat arttığına dikkat çeken Bay, sürücülerin trafik kurallarına uymalarını, mıcırlı yollara dikkat etmelerini, yola yorgun ve uykusuz çıkmamaları uyarılarında bulundu.
Ramazan Bay, yapılan tüm uyarılara karşın kazaların hız kesmediğine de işaret ederek, kazaların en büyük nedeninin hatalı sollama, yorgun, uykusuz araç kullanma, aşırı hız ve mıcırlı yollar olduğunu anlattı.
Taşımacılığın yüzde 95'inin karayolu ile yapıldığını ve bayram nedeniyle 8 milyonu aşkın insanın toplu taşıma ve özel araçlarla tatile çıktığını belirten Ramazan Bay, şunları kaydetti: “Bayram nedeniyle, trafikteki yoğunluk yüzde 400-500 oranında artıyor. 9 günlük yolcu taşıma limiti, 2 milyon. Ancak şu an itibariyle bu sayı 8 milyonu aştı. Yolcuların taleplerine cevap vermek için otobüs firmaları ek seferler düzenliyor.
Bununla birlikte yılda bir veya iki-üç yılda bir bu yoğunlukta trafiğe çıkan sürücülerimiz, trafik kurallarına mutlaka uymalı, aşırı hız yapmamalı ve en önemlisi yorulunca mutlaka yol kenarında bulunan dinlenme tesislerinde dinlenmeli ve yorgunluğu atarak yola devam etmelidir.”
    Karacabey Şoförler Odası Başkanı Ramazan Bay, son olarak da bundan böyle Esentepe Mahallesi’nde inşaatı sona eren Esnaf Sarayı’nda hizmete devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.