Mamografi ve Endoskopi müjdesi

Karacabey Devlet Hastanesi’ndeki, hizmet çıtası yükseldi:

Karacabey Devlet Hastanesi’nde yıllardır sıkıntısı yaşanan Mamografi ve Endoskopi cihazlarının alınması için 19 Kasım’da ihale yapılacak.

            Hastanede ihtiyaç duyulan söz konusu cihazlarla ilgili açıklama Kurban Bayramı öncesinde müjdeli bir haber oldu.

            Her bayanda olası meme kanserine karşı önerilen Mamografi cihazı ile bağırsak, mide ve yemek borusu kanserine erken teşhis koyan Endoskopi cihazının satın alınacak olması memnuniyet yarattı.

            Özellikle Endoskopi cihazının alınmasıyla Karacabey’in Bursa ilçeleri arasında ilk olacağına ve bu şekilde her yerden hasta gelebileceğine dikkat çekildi.

            Diğer taraftan Devlet Hastanesi Amaliyathanesi’nin düzenlenmesi ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniğine 2 adet 4 boyutlu modern ultrason alınması için de yine 19 Kasım’da ihale yapılacağı kaydedildi.

            AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı’nın girişimleriyle Hastanemize kazandırılacak olan yeni cihazların, sağlık hizmetlerinde büyük kolaylık getireceği dile getirildi.

Devletin hiçbir şeyi ziyan olmaz

Karacabey Devlet Hastanesi Başhekimi Yavuz Kaan Bütün, “Gereksiz alımlar ve harcamalar yapılıyor” şeklinde çıkan eleştirilere, “Meyve veren ağaç taşlanır” şeklinde yanıt verdi.

            Devlet Hastanesi’nin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak harcama yaptıklarını belirten Bütün, “Yapılanlar ve yapılacak olanlar ortada. Gereksiz hiçbir alım ya da harcama yapmıyoruz. Hastanemizin daha etkin sağlık hizmeti verebilmesi için gece gündüz çalışıyoruz. İstiyoruz ki hiçbir hastamız dışarıya gitmesin. Sonuçta yeni hastanemize geçiş sırasında, aldığımız envanterler yine bize kalacak. İşe yarayan her bir malzemeyi yeni hastanemizde kullanacağız” diye konuştu.

Nöroloji haftanın 3 günü hizmet verecek

Karacabey Devlet Hastanesi’ne atanan ancak daha sonra kendi isteğiyle ayrılan Nöroloji Uzmanı eksikliğinin Mustafakemalpaşa’dan haftanın üç günü gelecek olan uzman doktorlarla ile giderileceği belirtildi.

            Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’nde 2 olan Nöroloji Uzmanlarının değişimli olarak Salı, Çarşamba ve Cuma günleri Karacabey’de hizmet verecekleri öğrenildi.      

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.