SURİYE İLE SAVAŞ KİME YARAR?

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Ak Parti Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “rejim” diye adlandırdığı Suriye’nin resmi yönetimine savaşı kaybettirmeye kafa yoruyor.

“Rejim” kaybettikçe IŞİD ortaya çıktı!

“Rejim ” kaybettikçe sınırımıza Pkk yerleşti!

“Rejim ” kaybettikçe İsrail sevindi!

“Rejim” kaybettikçe güneyimizde Rusya, ABD, İran aktör oldu!

“Rejim ” kaybettikçe Türkiye kaybetti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu kişisel kini, Ak Partinin jeopolitik bilgiden uzak yetersizliği bugün Türkiye ‘yi Suriye ile ABD ve İsrail’in hazırladığı tuzağa götürür, Devlet Aklı olmazsa götürecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘ın hatalı konuşmaları….

7 Nisan 2017;ABD 59 Tomahawk füzesi ile Suriye’nin Şayrat hava üssünü bombalıyor. Demeç; “Bunun devamı gelmesi gerekir. Biz “meşru bir zeminde Suriye siyasi iktidarını bulmalıdır” diyoruz.

(Hürriyet.com.tr)

14 Nisan 2018; ABD kimyasal silah gerekçesiyle yine füze saldırısı düzenliyor. “Operasyonu doğru buluyorum. Hassasiyetin konvansiyonel silahlarla katledilenler gösterilmesini istiyoruz”. (Güvenli bölge talebinde bulunuyor )

(Hurriyet. com.tr)

AÇIKLAMA : Bombalanan yer Kanser tedavisi için ilaç üreten yer çıktı. Ak Parti, Chp,İyi Parti, Mhp bu bombalamaya destek verdi ).

21 Eylül 2017; “kendilerine şu teklifi yaptım. Gelin bizimle yapın bu işi. Buraya iki tugay asker verelim, ÖSO’yu verelim ve kara harekâtını Türkiye ile yapın. Siz sadece hava harekâtını destekleyin”.

(tcbb.gov.tr/mulakatlar/170)

SURİYE ARAP CUMHURİYETİ PKK’YA KARŞI İŞBİRLİĞİNE HAZIR OLDUĞUNU AÇIKLIYOR.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 05.02.2020 Ak Parti Grup konuşması; “Çünkü ben rejimin özellikle bu terör örgütlerinin etnik yapılarına karşı tavrını çok iyi bilirim. Bu dost olduğumuz günlerden kalma bir mirastır bana,  bilirim”

KONUŞMANIN BİR BAŞKA BÖLÜMÜ

“Onlardan hiç hoşlanmaz, Kürtlere pasaport dahi vermezdi, kimlik kartı vermezdi bu Esat. Esat aynı Esat değişen bir şey yok. Ve şu anda da işte Suriye topraklarında şagil (işgalci) bunlar.”

(tcbb.gov.tr.)

DEVAMINDA;

“Ben inanıyorum ki, bundan sonra da onlara (PYD) orada böyle bir yaşam hakkını rejim tanımayacaktır”

tcbb.gov.tr/konusmalar/353

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN AMACI Pkk/Pyd/Ypg adı ne olursa olsun BÖLÜCÜ TERÖRÜ BİTİRMEK DEĞİL Mİ?

O halde bu konuşmalarda Türkiye Cumhuriyetinin amaçlarıyla çakışan yerler var. Kişisel kin ve Ak Partinin içindeki ihvancı düşünce Suriye ile yüz yüze görüşmeyi engelliyor. Böyle sürdükçe İdlib sorun olmaya devam edecek. Pkk ve benzerleri yaşamaya devam edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu’nu Suriye ile başımızı belaya soktuğu için görevden almadı mı? Aldı… O halde bu Davutoğlu benzeri davranışlar niye? Yapılması gereken Davutoğlulaşmak değil Esad ile el sıkışmak. Tüm dünyaca Suriye’de meşru yönetim Beşar Esad Başkanlığındaki yönetim. Meşru saymayıp Suriye ‘yi kana bulayan ABD ve İsrail…

Türkiye tamda bu noktada İdlib’te bir tuzağa çekilmek isteniyor. Kim tarafından? Abd ve İsrail. Tuzağın alanı salt İdlib mi? Hayır, Kıbrıs ve Libyasıyla Doğu Akdeniz’den Fırat’ın doğusuna dek uzanıyor. Ve Türkiye Cumhuriyetinin askeri hedefi Vatan Bütünlüğü için Fırat’ın doğusu…

Tuzak bizzat ABD’nin gölge Cia’sı olarak bilinen Rand Corporation adlı düşünce kuruluşunun 20 Ocakta yayınladığı “Türkiye ‘de Yükselen Milliyetçilik ve Genişleyen Cephe” adlı 200 küsur sayfalık raporunda yer alıyor. Ve bunun içinde kullanılacak güçte açıklanmış. Chp+İyi Parti+Hdp+Gelecek Parti+Abdullah Gül+Ali Babacan’ın oluşturduğu söylenen “Demokratik Muhalefet”. İşin garibi Chp Milletvekili Prof. İbrahim Kaboğlu’nun tanımı da bu! Türk tanımının yerine tam 13 yerde Demokratik Muhalefet tanımı var. Kaboğlu her ne kadar; “bu bir rapor, Chp’yi bağlamaz” dese de raporun önsözünde Kılıçdaroğlu’nun yazısı var. Bir Partinin Genel Başkanı ardında olmadığı bir şeye imza atar mı?

Raporda hedeflerde belirlenmiş. TSK ile Ak Parti arasına, Kemalistlerin Fetö ve bölücü teröre karşı yapılan operasyonlara verdiği desteğe fitne sokmak, Akar’ı Türk Silahlı Kuvvetleri ile karşı karşıya getirmek…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Esad kini, Muhalefetin Erdoğan kini Türkiye Cumhuriyetinin Kafkaslardan Umman Denizine, Doğu Akdeniz’den Ege Denizine, Kıbrıs’tan Irak ve Suriye’deki ekonomik, siyasi, jeopolitik çıkarlarının göz ardı edilmesini sağlıyor.

Ve….

Bu da ABD ve İsrail’i sevindiriyor, avuçlarını ovuşturuyor!

SURİYE İLE SAVAŞTA HEM BİZ KAYBEDERİZ, HEM İÇİNDE OLDUĞUMUZ ASYA….

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.