Sünlüklüler rahatladı

*Mustafakemalpaşa Sünlük Köyü'nde İl Özel İdaresinin Suuçtu kaynaklarını kiralaması üzerine başlayan “Su kavgası” Bursa 2. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı vermesiyle sona erdi.
*Sünlük köylülerinin vekalet verdiği Av. Amaç Bursalı'nın açtığı dava 23.10.2012 tarihinde sonuçlanırken, kararın 2.5 ay sonra açıklanmasına anlam verilemedi.
*Su firması avukatları karara itiraz edeceklerini ve bir üst mahkemeye başvuru yapmak için hazırlandıklarını duyurdu.

Mustafakemalpaşa Sünlük Köyü'nde yaklaşık bir yıl önce başlayan “Su kavgası” Bursa 2. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı vermesiyle sona erdi.
    Bursa İl Encümeni'nin 12.04.2011 tarih ve 145 sayılı kararı ile Çataldağ Tepe Mevkii'ndeki su kaynağının özel bir firmaya kiralanması üzerine ayaklanan Sünlük köylüleri hukuk mücadelesi başlattı.
    Su kaynağının kiralanmasıyla Suuçtu'nun kuruyacağını ve kendilerinin de susuz kalacağını ileri süren Sünlük köylüleri, Av. Amaç Bursalı'ya vekalet verdi.
    Av. Amaç Bursalı'nın Bursa 2. İdare Mahkemesine açtığı dava 23.10.2012 tarihinde sonuçlandı.
    İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verirken, Suuçtu Şelalesi'ne yakın çevresinin 1. derecede doğal sit alanı içinde olduğunu ve Bursa 2020 1/100000 ölçekli çevre düzeni planında korunması gerekli ormanlık alanda kaldığını gerekçe gösterdi.
    Aylardır tedirginlik yaşayan Sünlüklüler, yürütmeyi durdurma kararı verilmesiyle rahatladı.
    Ancak, 23.10.2012 tarihinde verilen yürütmeyi durdurma kararının 2.5 ay sonra açıklanmış olmasına hiçbir anlam verilemedi.
    Diğer taraftan özel firma avukatlarının karara itiraz edecekleri ve bir üst mahkemeye başvuru yapmak için hazırlandıkları öğrenildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.