Sudanlı Veterinerler TİGEM’de

Sudanlı Veterinerler TİGEM’de
Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğü (TİGEM) TİKA tarafından organize edilen ve Sudan ile Türkiye arasındaki tarımsal eğitim ve işbirliği konusunda yapılan “Tarım ve Hayvancılık Alanında Teknik, Bilimsel ve Ekonomik İşbirliği Protokolü” gereği 13 Sudanlı Veteriner Hekime hayvancılık konusunda eğitim verecek.
Sudanlı Veterinerlerin yaklaşık 21 gün boyunca hayvancılık ve tarım konusunda eğitim alacakları, bu süre içerisinde hem TİGEM’de uygulanmakta olan tarımsal alet, makine ve teknolojiler hakkında bilgi alacaklar, hemde mesleki bilgi ve becerilerini artıracakları bildirildi.
Sudanlı Hayvancılık Teknik elemanlarıyla kısa bir toplantı yapan Karacabey Tarım İşletme Müdürü Dr.Ahmet ÇIRA dost ve kardeş ülke Sudanla tarihsel ve kültürel bağların olduğunu, işletmeye gelen meslektaşlarını sıcak ve samimi bulduklarını belirtti.
Sudanlı Veterinerlerin, kaldıkları süre içerisinde hem Türkiye hem de TİGEM’i tanıma olanağı bulacaklarını dile getiren Çıra, “Karacabey Tarım İşletmesi, meslek, bilgi ve becerilerin artırmasını sağlayan önemli bir kurumdur. Bu nedenle de Sudanlı Veterinerler için önemli bir şans olduğunu düşünüyorum” dedi.
Çıra Sudanlı Veterinerlere, program çerçevesinde çevredeki tarım ve hayvancılık kuruluşlarını gezdireceklerini ve bunun yanında Bursa, İstanbul, Çanakkale gibi tarihi ve kültürel şehirlerimizi de gezdirerek ülkeyi daha iyi tanımalarını sağlayacaklarını bildirdi.
Sudanlı teknik elemanlar ise  çok sıcak karşılandıklarını ve ülkemizden iyi intiba ile ayrılmak istediklerini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.