Su kuyusu kampanyasına destek

Karacabey Yeniköy Camii İmam-Hatibi Nuh Kamacı ile gönüllü öğretici İsmet Gödel, “Kurak ülkelere su kuyusu” projesine katkı vererek örnek bir davranış sergiledi.

Afrika'da susuzluk çeken bölgelere su kuyusu açma projesine Bayramdere Yeniköy halkı ve cami cemaati de destek verdi. Cami cemaati bir su kuyusu açtırırken, Ali Demir isimli bir hayırsever de kendi adına su kuyusu açılması için İHH İnsani Yardım Vakfı Karacabey Şubesi yetkililerine müracaat etti.

Yeniköy Camii İmam-Hatibi Nuh Kamac, "Bizim gayemiz çok zor şartlar altında bir yudum temiz su bulmakta güçlük çeken din kardeşlerimize Afrika'nın değişik ülkelerinde bulunan insanlara faydalı olmak. En hayırlı amel; bir açı doyurmak, fakiri giydirmek, susuza su vermektir. Bu maksatla İnsani Yardım Vakfı'nın yürütmekte olduğu "Su Kuyusu" projelerine destek olabilmek için halkımızı teşvik etmeye, bilgilendirmeye, bilinçlendirmeye gayret ettik. Bir kuyu açmanın maliyetinin ortalama 4 bin dolar olduğunu öğrenince, öncelikle bu su kuyusu maliyetinin yüzde 10'unu bizzat karşıladım. Faaliyetlerimize manen ve madden katkı sunan değerli Hocam İsmet Gödel'e de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.