Çarşaf…

Fotoğrafı görmüşsünüzdür…

AKP iktidarının 11. yılını tamamlarken sadece sosyal açıdan ülkeyi getirdiği durumun özetidir.

Bir tatil beldesi olan Akçakoca'da kadın şarkıcı (sanatçı diyemiyorum) konser veriyor. Şarkıcıya eşlik eden saz arkadaşları erkek olduğu için orkestra üyelerinin önüne bir çarşaf gerilmiş. Zira konseri izleyenler kadın. Orkestra elemanları ise erkek.

Erkeklerin kadınları görmesinin engellenmesi amaçlansa otelde verilen konser sırasında otel balkonlarında izleyici erkekler var. Belli ki orkestra elemanlarının kadınları görmesinin engellenmesi kadar kadınların da erkek orkestra üyelerini görmesi engellenmiş oluyor.

Sanırsınız orkestra elemanlarının her biri birer tecavüzcü Coşkun. Ya da hayatlarında hiç erkek görmemiş kadınlar koşarak saz takımına saldıracak. Yani olay her iki taraf açısından da ağır hakaret taşıyor.

Kendisini sanatçı sanan oradakiler için ise tablo çok daha acı verici.

Kendisine “Sultan” diyen kadın şarkıcının gerek kadınlar açısından böyle bir durumu kabullenmesi, gerek orkestra arkadaşları açısından kabullenmesi, saz ekibinin de bu durumu kabullenerek sahneye çıkması ülkemizde sanatçı olma iddiasındakilerin ekmek parası uğruna düştüğü hallerin özeti…

AKP iktidarı ülkeyi tam da fotoğraftaki gibi yarısı felçli bir topluma dönüştürüyor. Dünyanın neredeyse bütün ülkelerinde kadın-erkek dengesi vardır. Yani insanların yaklaşık yarısı kadın, öbür yarısı erkektir. Toplumun bir yarısını felçliler gibi işlevsiz hale getirirseniz, bir yarı diğer yarı için yük olmaya başlar. Toplumu kadın ve erkek bireyler beraber omuzlar.

Toplum yarısı AKP'ye oy verenler ve diğerleri olarak da ikiye ayrılamaz.

AKP zihniyeti 1994 yılında belediyelerde iktidar olmaya başladığında harem selamlık otobüsler, kadınlara asit atılması gibi haberler çıktığında kimse inanmamıştı. İftira atıldığı söyleniyordu. Ama işte bu günlere geldik.

Akçakoca'da gördüğümüz tablo tekil bir olay değildir. On yıllardır devam eden kadın cinayetleri, eğitimin dinselleştirilmesi, kız ve erkek okullarının ayrılması, alkol yasakları henüz başlangıç.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın içinde Rakı sözcüğü geçiyor diye Vardar Ovası türküsüne yasak getirmesi, son olarak da Kayseri'de oynanan kupa maçında stada giren futbolseverlere alkol denetimi uygulanması, vatandaşların da bu durumu kabullenmesi tablonun eksik bölümlerini tamamlıyor.

Yine de biz AKP ile ilgili eleştirilerimizde dikkatleri başka yöne çekmek istiyoruz.

AKP kendisinin bu türlü eleştirilmesine çok sevinmektedir. Gündemin bu tür konularla işgal edilmesi işlerine gelmekte tam da bunlar tartışılırken ülkemiz geleceği açısından çok büyük kayıplar verilmektedir. Bu tartışmalar sırasında ya ekonomik değerlerimizden bir kısmını yitiriyoruz, ya da geleceğe ilişkin büyük siyasi ödünler veriyoruz.

Tam da PKK'ya büyük ve geri dönülmez ödünler verildiği, Suriye politikasının çöktüğü, Lübnan'da pilotlarımızın kaçırıldığı, Mısır'da duvara tosladığımız sırada Akçakoca'daki  çarşaf ortaya çıktı.

Akçakoca'daki çarşaf sadece erkekleri kadınlardan gizlemiyor, Türkiye'deki büyük krizi, yani çarşafa dolanmış politikaları gizliyor.

Yurttaşların gerçekleri görmesinin vaktidir. İğreti çarşafı çekip indirin.

Gerçeklerle yüz yüze gelin. Ortaya çıkacak tablo acı bile olsa…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.