STK’lara güç birliği çağrısı

Karacabey’de bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Başbakanlık Müşaviri Sadettin Kılıç, sivil toplum kuruluşlarına güç birliği çağrısında bulundu.
İlk olarak Öğretmenevi’nde sendika temsilcileriyle bir araya gelen Kılıç, daha sonra da Belediye Başkanı Ali Özkan’ın konuğu oldu. Beraberinde Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan ve Memur-Sen Konfederasyonu İlçe Başkanı Fatih Alpaslan ile birlikte ziyaretleri gerçekleştiren Başbakanlık Müşaviri Sadettin Kılıç, Türkiye’nin son 10 yılda giderek güçlendiğini ve artık saygın ülkeler arasında yer aldığını söyledi.
Uzun yıllar Avrupalı Türk Devletler Birliği’nde Teşkilat ve Genel Başkanlık yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Avrupa’daki Türk Vatandaşlardan Sorumlu Müşavirlik görevine getirilen Sadettin Kılıç, şu anda Bursa’ya yerleştiğini ve Bursa-Ankara arası gidip geldiğini söyledi.
Karacabey’in tarımsal sanayi bakımından Türkiye’nin önemli kentlerinden biri olduğuna dikkat çeken Sadettin Kılıç, yeni otoyolla birlikte ilçedeki metropolleşmenin hızla artacağını kaydetti.
Deneyimlerini sendika temsilcileri ve Belediye Başkanı Ali Özkan’la paylaşan Kılıç, sivil toplum örgütlerinin önemine dikkat çekti. STK’ların güç birliği içinde olması gerektiğine vurgu yapan Kılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakan olduğu dönemlerde Avrupa en çok STK’ların güç birliğine önem verdi. Her Avrupa ziyaretinde tüm Türk STK’larla bir araya gelen Sayın Recep Tayyip Erdoğan sayesinde gurbetçilerimiz saygın bir yere sahip oldu. Şu anda Avrupa’da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak bir ayrıcalıktır” dedi.
Bundan 10 yıl önce Avrupa’daki Türk gençlerine, “Türkiye’ye dönmek ister misiniz?” şeklinde bir soru yöneltildiğinde genel olarak, “Hayır” yanıtı verildiğini ancak şu anda gurbetteki tüm Türk gençlerinin Türkiye’ye dönmek istediğini belirten Kılıç, “İşte bu giderek güçlenen Türkiye’nin cazibe merkezi haline gelmesidir. Ülkemizin geleceği aydınlık. Çünkü Avrupa’nın en genç ülkesiyiz. Avrupa’da ve özellikle Almanya’da genç nüfus azalıyor. Avrupa çocuk yapmıyor. Örneğin Almanya, genç nüfusu arttırmak için ailelere maddi destek veriyor. Hatta tanıdığımız bir ailenin 9. çocukları dünyaya gelince Almanya Cumhurbaşkanı bizzat gelerek faizsiz ev desteğinde bile bulundu. O nedenle de Sayın Cumhurbaşkanımızın her düğün töreninde çiftlerden, ‘En az 3 çocuk’ istemesi çok önemlidir” açıklamasında bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.