SP’li kadınlardan boykot çağrısı

Karacabey Saadet Partisi Kadın Kolları, İsrail mallarını boykot etme çağırısı yaptı.
Boykota herkesin katılması gerektiğini savunan SP’li kadınlar, İsrail’e ancak bu şekilde dur denilebileceğini belirtti.
Parti binasında yapılan açıklamada, “1967’den beri ilk kez Mescid-i Aksa’ya giren işgalci İsrail’in bu zulmü asla kabul edilemez. İsrail’in yaptığı bu alçakça tavrı lanetliyoruz. Bu konuda gereken tepki ve kararlılığı ortaya koyamayan uluslar arası kamuoyunu kınıyoruz.
Son saldırı bir kez daha göstermiştir ki, İsrail konusunda söz biteli çok olmuştur. Artık lafla peynir gemisi yürümüyor. İsrail sözden değil güçten anlar. Ancak yapılan cılız açıklamalar sözde kınamalar İsrail’i daha fazla cesaretlendirip, pervasızlaştırıyor.
Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa konusunda sadece Filistinliler değil tüm İslam alemi imtihandan geçmektedir. İslam ülkelerin yöneticileri, İsrail karşısında ortaya koydukları duyarsızlığın hesabını ne ümmet ne de tarih önünde veremeyecektir.
Tarih boyunca İslamın bayraktarlığını yapmış bir milletin evladı olarak içimiz kan ağlamaktadır. İslam coğrafyasındaki bitmeyen kan ve göz yaşının en önemli sebebi, Müslümanların maalesef ümmet bilincinde olmamalarıdır.
Ümmet olmak için; fikirde, söylemde ve eylemde birlik lazımdır.
Şimdi yaşanan bu zulüm karşısında ümmet olarak susmamalı, susarak zulme ortak olmamalıyız.
Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi, Mescid-i Aksa tüm Müslümanların ortak değeridir. Kudüs, Filistinlilerin olduğu kadar bizimde derdimizdir.
Bu milletin evlatları olarak elbette yapacaklarımız var. Öncelikle, tüm yazarlar bu konuyu sürekli işlemeli ve bir bilinç oluşturmalı. Siyasiler olarak bu konuyu ulusal ve uluslar arası ortamlarda işlemeliyiz. Her birimiz fert olarak İsrail mallarına ekonımik ambargo uygulamalıyız.
Çünkü Siyonizm sadece yaptırımdan anlar. Bunun için herkesi İsrail mallarını boykot etmeye çağırıyoruz. Bu şanlı milletin evladı olarak yapacaklarımız neticeyi belirleyecektir.
Aynı amaç etrafında birleştiğimizde çözemeyeceğimiz sorun yoktur.
Herkes bilmelidir ki, ne Kudüs’ten vazgeçeriz ne de Mescid-i Aksa’dan” denildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.