BTSO’dan Sütaş’a üç ödül

Süt ve süt ürünlerinin lider markası Sütaş, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından bu yıl 41.’si düzenlenen “Ekonomiye Değer Katanlar-2014” ödül töreninde 3 dalda birden ödül aldı.
Sütaş, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Liderliği” alanında birincilik, “Kurumlar Vergisi” dalında da üçüncülük ödülüne layık görüldü. Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ise “Gelir Vergisi” dalında birincilik ödülü aldı.
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde 8 farklı kategoride toplam 74 ödül sahiplerini buldu. Tören, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları Ali Babacan ve Bülent Arınç ve bakanlar ile 18 büyükşehir belediye başkanı, sivil toplum kuruluşları ve Bursa iş dünyası temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, ‘Gıda Tarım ve Hayvancılık’ kategorisinde Sütaş’a verilen sektör liderliği ödülünü Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Gelir Vergisi kategorisinde de birincilik ödülünü Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in elinden aldı. Kurumlar Vergisi dalında üçüncülük ödülü de Sütaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık Tezel’e Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından verildi.
“Bursa’ya katkıda bulunmak, bizim için gurur kaynağı”
BTSO tarafından verilen ödüllerle ilgili değerlendirmede bulunan Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz “Sütaş bugün uluslararası bir marka oldu. Ancak doğduğumuz ve büyüdüğümüz yer Bursa. Bu nedenle Bursa’ya katkıda bulunmak, bizim için her zaman bir gurur kaynağı. Ülkemizin kalkınması için kilit rol oynayan sütçülük, topluma çok önemli katma değer sağlayan bir sektör. Sütün iyiliğini ve bereketini yayma misyonu ile 4600 çalışanımız, süt üreticilerimiz, tedarikçilerimiz ve bütün diğer paydaşlarımız, hep birlikte olağanüstü bir gayretle çalışıyoruz. Bu gayretimizin ödüllendirilmesinden bütün Sütaş Ailesi adına büyük memnuniyet duydum” dedi.
Kısaca Sütaş
1975 yılından bu yana sadece süt ve süt ürünlerine odaklı olarak faaliyet gösteren Sütaş, Türkiye, Makedonya ve Romanya’daki 4 tesisinde, yılda 700 milyon litrenin üzerinde süt işlemekte ve tüketicilerine 76 çeşit ürün sunmaktadır. Türkiye’de her dört hanenin üçünde tercih edilen Sütaş, süt ve süt ürünleri sektörünün lider markasıdır. 4000’den fazla kişiye doğrudan istihdam sağlayan Sütaş, 2013 yılında 1,9 milyar TL ciro ile İSO 500 Listesi’nde 51. sıradadır.
Sütaş, “Ottan Sofraya” iş modeli ile ineklerinin yediği ottan sofralara ulaşan ürünlerine kadar, bütün süreci yönetmekte ve denetlemektedir. Ürünlerinin doğallığının ve kalitesinin güvencesi olan bu modelin gereği olarak Sütaş, üretim tesislerinin yanı sıra, eğitim merkezleri, uygulama çiftlikleri, damızlık yetiştirme çiftlikleri, yem fabrikaları, geri kazanım ve enerji tesislerinden oluşan bütünleşik bir yapı ile faaliyet göstermektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.