SP’den “asgari ücrete yüzde 50 zam” sözü

Karacabey Saadet Partisi İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, partisinin ‘asgari ücret’ ve ‘işsizlik’ ile ilgili projelerinden bahsetti. Genel seçimlerle ilgili de açıklamada bulunan Koçak, seçmenin Saadet Partisi’ni bu kez iktidara taşıyacağını söyledi.
Türkiye’nin öncelikli sorununun geçim sıkıntı olduğunu dile getiren SP İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, “Asgari ücretlimiz perişan durumda. Devlet vatandaşın emeğini çalıyor, alın terine göz dikiyor.
Partimiz iktidara geldiğinde bütün çalışanlarımıza ikramiye olarak bir maaş vereceğiz. Geleceği kontrol altına aldığımız ilk gün, asgari ücrete yüzde 50 zam yapılacak. Üniversiteli gençlerimizin bursları ilk günden yüzde 50 arttırılacak. Bu parayı nereden bulacağımızı sorgulayacak olursanız, biz o parayı daha önce bulduk. Hem de IMF’nin kapısını çalmadan, içerideki para babalarına, faiz lobilerine gitmeden bulduk.
Asgari ücret yılbaşından sonra daha yeni 989 lira oldu. Oysa Türkiye’deki açlık sınırı 1.400 TL’dir. Yani asgari ücretten yüzde 50 daha fazladır. İnsanlarımız bu asgari ücretle nasıl geçinebilir?
Bizim iktidarımızda asgari ücret açlık sınırının üzerinde olacak ve maaşlara bir de refah payı eklenecek. Ülkemizin her ferdi, bir Alman, Fransız, İsrailli kadar insanca yaşama hakkına sahip. Bu oyunu bozacağız.
Esnafımıza kredi, çiftçimize vergisiz mazot vereceğiz. Tarım ülkesiyiz. 1954 yılında hububat hâsılatında dünya dördüncüsüydük. Aradan 60 yıl geçti ve bugün ne yazık ki buğdayı, nohutu, mercimeği hatta sapı samanı dahi ithal eder hale geldik.
Çiftçimizin, esnafımızın yüzünü güldürmek için üretime teşvik edeceğiz.
12 yıl önce işsizlik oranı 6.6’ydı. Bugün 10.4’e çıktı.
Üniversiteyi bitirmiş 800 bin gencimiz işsiz. İşsizlik demek, sabah eşine pazar parası bırakamamaktır. Akşam evine dönerken ekmek alamamaktır. Çocuğunun üzerine elbise alamamaktır.
Gelir dağılımında adaleti sağlamak için, ilk etapta itfaiye görevlisinin yangın yerine koşması gibi işçimizin, memurumuzun, emeklimizin, asgari ücretlimizin imdadına koşacağız” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.