Ziraat Odası’nda Erhan Erdem dönemi!

Karacabey Ziraat Odası’nda merakla beklenen başkanlık seçimini Erhan Erdem’in listesi kazandı. Nefesleri kesen seçim sonunda 44 oy alan Erhan Erdem, Ziraat Odası’nın yeni başkanı oldu. Hasan Karahasanoğlu’na ise 38 oy çıktı.
Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen “13. Olağan Genel Kurula” ilgi yoğun oldu. Genel Kurula, Mustafakemalpaşa, Mudanya, Gemlik, Nilüfer, Orhaneli ve Bandırma Ziraat Odası yöneticileri, siyasi partilerin temsilcileri, oda yöneticileri ile çok sayıda çiftçi ve delege katıldı.
11 gündem maddesinin yer aldığı seçimde ilk olarak Divan Kurulu belirlendi. Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik divan başkanı olurken, yardımcılığına Yenisarıbey delegesi Engin Çiftçi, katip üyeliklere ise Doğla delegesi İbrahim Kurt ile Saadet Mahallesi delegesi Levent Narhan getirildi.
Oda meclisi ve yönetim kurulu aklandı
Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca’nın okuduğu faaliyet raporu ile kesin hesaplar ve 2015 yılı tahmini bütçesi oy birliği ile kabul edildi.
Oda meclisi ve yönetim kurulunun oy birliğiyle ibra edilmesinin ardından iki adaya da başarı dileyen Meclis Başkanı Nuri Karaca, “Seçimin ardından uzun yıllar onur duyduğum görevim sona erecek. Bu vasıflı olarak yaptığım son konuşma olacak. Ancak yaşadığım müddetçe çiftçilerimizin yanında olacağım. Herkese hakkımı helal ediyorum. Her iki adayımıza da başarı diliyorum” dedi.
Seçimin en heyecanlı ve gerilimi yüksek bölümü ise konuşmalar sırasında yaşandı. Başkan adayları Hasan Karahasanoğlu ile Erhan Erdem konuşmalarını yüksek sesle dile getirdi.
İlk olarak kürsüye davet edilen başkan adayı Erhan Erdem, “1968 yılında Küçükkaraağaç köyünde dünyaya geldim. Köyümde halen çiftçilik yapıyorum. Aynı zamanda Karacabey Sanayi’sinde damlama hortumlarını geri dönüştürüyorum. Türkiye’de ilk defa damlama hortumlarını geri dönüştürerek memleket ekonomisine kazandıran bir kardeşinizim.
Yaz aylarında ailemle birlikte köyümde, kışın ise çocuklarımın eğitimi nedeniyle hafta sonları Bursa’da kalıyorum.
Öncelikle delege seçimlerinde tarihi bir oy kullanan çiftçi kardeşlerimizi duyarlılıklarından dolayı yürekten kutluyorum.
Bu yoğun katılımı, birlik ve beraberliğin en güzel göstergesi, aynı zamanda değişime dair bir umut olarak görüyorum. Karacabey Ziraat Odası’nda yeni bir dönem başlıyor. Bilgi ve teknolojiyi sonuna kadar kullanarak, çiftçimizin hizmetine sunacağız. Güçlü ve donanımlı bir teknik kadroya sahip, çiftçinin ufkunu aydınlatan, daha dinamik bir Ziraat Odası göreceksiniz.
Artık ziraat mühendisleri köyünüze gelecek. Üretimle ilgili sorunları yerinde tespit edip raporlayacak. Sorunlara bilimsel çözümler üreten bir Ziraat Odası olacak.
Bu bir bayrak yarışıdır, hizmet yarışıdır. Bu hizmet kervanını bugünlere getiren büyüklerime teşekkür ediyorum. Ahirete göç edenlerin de ‘mekanları cennet olsun’ diyorum.
Sözlerimi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle bitiriyorum: ‘Köylü ve çiftçi milletimizin efendisidir.’
Efendiler, bu değişimin mimari sizler olacaksınız. Öyleyse bu değişime var mısınız? Kazanan Oda’mız olsun, çiftçimiz olsun” diye konuştu.
Sözlerine “Ziraat Odası’nda ucuz kahramanlığa yer yok” diye başlayan Hasan Karahasanoğlu, “Karacabey’de 4 yıldır afet yaşanıyor. Domates, pancar yanıp tutuşurken Erhan Erdem neredeydi? Edebiyata gerek yok. Çiftçi yanıyor. Bitmişiz. Daha neyin edebiyatı yapılmaya çalışılıyor?
Karacabey Ziraat Odası, Türkiye’nin en önemli Ziraat Odalarındandır. Türk çiftçisinin yakından tanıdığı, hatırı sayılır şöhrete sahiptir. Bu günlere kolay gelinmedi. Tüm tarım ürünlerinin yetiştiği, hayvancılığın önemli bir seviyede olduğu bölgemizin sorunları her geçen gün artıyor. Zor şartlar altında üretim yapan ve emeğinin karşılığını alamayan çiftçilerimizin, maliyet yüksekliğinin yanı sıra yaşadığı doğal afetlere karşın üretime devam etmeye çalışıyor. Odamızın 25 yılında görev alan tüm başkan ve yöneticileri, çiftçimizin her türlü sorununa müdahale etmiş, yerinde incelemiş ve çözüm üretmeye çalışmıştır. Bende bu ekibin içerisinde 17 yıl meclis üyeliği, başkanlık ve son 4 yılda da yönetim kurulu başkanlığı yaptım. Görev istenmez, verilir. Genç ve dinamik bir ekip oluşturarak bu göreve tekrar talip oldum.
1981 ve 1998 yıllarında Trakya Birlik’te yaptığım yönetim kurulu üyeliği boyunca Yağlı Tohumlar Kooperatifi’ne binalar, depolar kazandırdık. 1986 yılında ilk toprak tahlilini Karacabey’de gerçekleştirdik. 2000 yılından bu yana görev yaptığım Balıkesir-Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi’ndeki değişime tanık oldunuz. Kooperatifimiz, 31 kooperatif içinde Türkiye birincisidir. Konya Şeker gibi dev bir kuruluşun en büyük hissedarlarındandır. PANKOBİRLİK bünyesinde mısır kurutma tesisi devreye aldık. Mısırın taban fiyatını yüksek açıklayarak üreticimizi ezdirmemeye çalıştık. Bandırma yolundaki mağazanın yerini biz aldık. Pancar Kooperatifi vasıtasıyla mazot getirterek 1 yıl vadeyle satıyoruz. Biz çiftçi için varız. Tohumculuk devi Limagrain firmasının, Ukranya’ya yapacağı 50 milyonluk tesisini Karacabey’e çevirdik.
Sizlerle sadece seçim zamanı beraber değilim. Sürekli yanınızdayım. Dolu afeti oldu, ben yanınızdaydım. Sel felaketi oldu, köyünüze ilk önce ben geldim. Otoyol projesi ile ovamızın bölünmemesi için mücadele verdik. Muhtarlarımızdan vekalet aldık ve mahkemeye başvurduk. Dava sürecimiz devam ediyor.
4 yıldır çalışmayan Susurluk Şeker Fabrikası’nın tekrar hizmete açılmasını sağladık.
Karacabey Belediyesi, domates üreticilerin sorunlarını masaya yatırmak için çalıştay düzenledi. Çalıştay öncesi sanayicilerle bir araya geldik. Çiftçilerimizi dinlemeden karar vermeyeceğimizi söyledik ve çalıştay öncesi üreticilerimizle birlikte bir toplantı düzenledik. Erhan Erdem bu toplantıya dahi katılmadı. Biz yine de çalıştaya katılacak 40 kişilik heyetin içine Erhan Erdem’i de ekledik.
Meclis ve yönetimimizdeki 21 arkadaşımız bugüne kadar tek bir kuruş almamıştır. Bizim çiftçiden başka dostumuz yok. Birbirimize saygı duymalıyız. Böyle baskı rejimi olmaz. Bizim siyasilerle işimiz yok. Hepsine saygı duyarız ancak Odamıza siyaset sokmayız.
Karacabey Ziraat Odası sizindir. Güvenilir tecrübeli yöneticiler teslim edin” dedi.
Konuşmaların ardından geçilen seçimde 84 delege oy kullandı. 3 oyun geçersiz sayıldığı seçimde Erhan Erdem’in listesine 44, Hasan Karahasanoğlu’nun listesine ise 38 oy çıktı.

Ziraat Odası’nın yeni meclis üyeleri şu isimlerden oluştu;

Asıl Üyeler: Erhan Erdem, Cengiz Kula, Ferudun Şeker, İbrahim Kurt, İbrahim Büke, Selçuk Şeker, Ozan Pullu, Fedai İzli, Mehmet Çavdar, Lütfü Demirbaş, Ali Karakuş, Ramazan Düzen, Levent Narhın, Murat Ertugal, Mehmet Burhan, Ergül Kırlı, Nizamettin Aguş, Ersin Ayyıldız, Samet Karakaşlar, İsmail Şendere, Şaban Türk

Yedek Üyeler: Ahmet Şen, Oğuz Karabatı, Birol Gülünç, İsmet Ateş, Eray Kaya, Ertan Toprak, Ahmet Yelkaya, Doğan Akkoyunlu, Talat Malçok, Mustafa Din, Gürsel Şükür, Faruk Çakır, Nazmi Başarır, Doğan Orhan, Ali Osman Dinçer, Erdem Acar, Cevdet Bekil, Mustafa Kaza, Nazmi Erep, Yusuf Çolak, Tahsin İşler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.