“Sözümüz ‘Devlet’ sözüdür”

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Erol, partisinin seçim beyannamesi ilçe kamuoyuyla paylaştı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Ankara Arena Spor Salonu’nda açıkladığı 7 Haziran Seçim Beyannamesi’ni kamuoyuyla paylaşan İlçe Başkanı Hüseyin Erol, “Umutların dip yaptığı bir dönemde, hayallerin kuruduğu bir süreçte, milli varlığımıza yönelik saldırı ve tahammülsüzlüğün yoğunlaştığı bir eşikte, sosyal risklerin, siyasi hezimetlerin, ekonomik afetlerin her insanımızın boğazına çöktüğü ve düğümlendiği, halkımızın her ferdinin derdine derman olacak Türkiye’ye değer katacak, milletimizin yüzünü güldürecek, mutlu halk, güçlü devleti oluşturabilecek yegâne siyasi güç Milliyetçi Hareket Partisi’dir” dedi.
Hüseyin Erol, MHP Seçim Beyannamesi’ni şu ana başlıklarla sıraladı:
“En önemlisi emekli aylıklarından sosyal güvenlik destek primi kesilmeyecek. Mazot, gübre üzerindeki vergiler kaldırılacak ve mazot 1 lira 75 kuruş olacak.
Asgari ücreti net 1.400 liraya çıkaracağız. Büyükşehirlerde her ay 100 TL destek vereceğiz. Asgari ücretten vergi almayacağız. Yıllık 700 bin kişiye iş imkanı oluşturacağız. Böylece asgari ücret açlık sınırının üzerine çıkacak bin 750 lira olacak.
Evi olmayana 250 TL kira yardımı yapacağız. Emeklilerin banka promosyonu alabilmesinin önünü alacağız. Emekliye her yıl Mart ve Eylül ayında birer asgari ücret tutarında destek vereceğiz. Sosyal hizmet ve yardımlarda hak arama imkanı getirilecek. Muhtaç aileleri harcama kartı ‘Hilal Kart’ imkanı sağlanacak. Aylık 200 kilovat saatin altında elektrik tüketen vatandaşlarımıza yüzde 70 indirim sağlayacağız.
65 yaş aylığı 360 liraya yükseltilecek. Belli nüfusun üzerindeki yerlerde yaşlı bakım evi yapılacak. Engelli kardeşlerimize işe yerleştirmede öncelik sağlanacak. Bu kardeşlerimizin tıbbı rehabilitasyon imkanını yükselteceğiz. Engelli aylığını 400 liraya çıkaracağız. Gazilerimize 3 bin 600 günde emeklilik hakkı vereceğiz. Şeref aylığı 1.400 liraya yükseltilecek. Kamu personel rejimini yeniden düzenleyeceğiz. Kamuda çalışan taşeron işçiler ve 4C’lileri kadroya alacağız. Kamu çalışanlarına disiplin affı getireceğiz. Emekli ikramiyesinde yıl sınırını tümüyle kaldıracağız. İmamsız cami bırakmayacağız.
Sağlık çalışanlarına yıpranma payı yanında ek ödemeler yansıtacağız. Emniyet çalışanlarımızın çalışma şartları ve özlük haklarını iyileştirerek polislerin ek göstergesini 3 bin 600 liraya yükselteceğiz.
Büyükşehir sınırını mülki sınır yapan düzenlemeyi kaldıracağız. Özel idare ve köyleri yeniden kuracağız. Merkez köyler oluşturacağız. Kadınlarımıza, çocuklarımıza, yaşlılara yönelik şiddet olaylarında dava zaman aşımı kaldırılacak, harç ve mahkeme masrafı alınmayacak.
Yolsuzlukların önlenmesinde denetim sistemi yeniden düzenlenecek. 17-25 zanlıları başta olmak üzere tüm yolsuzlukların üzerine titizlikle gidilecek. Kul hakkı yiyenlerden, rüşvetçilerden ve hortumculardan hesap sorulacak. Yolsuzluktan hüküm giyenlerin servetlerine zaman aşımı gözetilmeksizin el konulması hukuken sağlanacaktır. Özerk bir Yolsuzlukla Mücadele Kurulu kurulacaktır.
Sanayi yatırımlarına kaynak sağlayacak yatırım bankacılığı desteklenecek. Kredi garanti fonu yeniden yapılandırılacak. KOBİ’lerin teminat sorunu çözülecek. Çanakkale Boğaz Geçişi Projesi gerçekleştirilecek.
Yeni işyeri açan esnafa 5 yıl vergi ve prim avantajı sağlanacak. Şoför esnafımızın yenilemek için alacağı ticari araçtan vergi alınmayacak. Yük taşımacılığı yapan esnafa vergisiz akaryakıt imkanı sunulacaktır.
Aile avukatlığı sistemi oluşturacağız. Her öğrenciye öğrenim süresince 10 bin liraya kadar yükseköğrenim kuponu verip, işe girince faizsiz olarak 4 yılda tahsil edeceğiz.
Yapamayacağımız hiçbir sözü söylemediğimiz gibi, söyleyip de yapmadığımız, yerine getirmediğimiz hiçbir söz tarih kitaplarında ve Türkiye siyasi hayatında yer almamıştır. Sözümüz ‘Devlet’ sözüdür. Bizimle Yürü Karacabey.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.