Belediye araçları takipte

Karacabey Belediyesi’ne ait araçlara anlık takip sistemi takıldı.
Belediye araç filosundaki 54 araca takılan araç takip sistemi ile araçların saniyelik yer bildirimi navigasyon üzerinden anlık olarak izlenebilirken, hangi aracın kaç kilometre hızda gittiğine kadar önemli birçok detay da bilgi işlem merkezine aktarabiliyor. Kısa bir süre önce çalışmalarına başlanan araç takip sistemi Karacabey Belediyesi’nde artık kullanılmaya başlandı.
Zabıta ve temizlik ekiplerine büyük kolaylık sağlayacak sistem ile araçlar vatandaştan gelen şikâyetin olduğu sokağa veya bölgeye telefonla merkezden yön tarifi alarak daha çabuk sevk edilecek.
Çabuk ulaşımda önemli kolaylık sağlayacak sistem ayrıca Destek Hizmetler ve Fen İşleri Birimi’ne bağlı araçların acil bir durumda en yakın aracın ilgili bölgeye yönlendirilmesine de imkan sağlayacak.
İçerisinde çöp kamyonları, temizlik araçları, iş makineleri, kamyonlar ve diğer ek hizmet araçlarının da olduğu 54 araca yerleştirilen araç takip sistemi ile uydu aracılığıyla 24 saat kullanılabiliyor. Sistem ayrıca araçların geçmişe dönük hareket dökümünü de kayıt altına alıp daha sonra veri olarak kullanabilmeye imkan sağlayacak. Böylece şikâyetlere ne derece cevap verildiği de dakikası dakikasına belli olacak.
Başkan Ali Özkan, “İş disiplinine önem veriyoruz. Araçların kontrolünü sağlıklı ve anlık olarak yapabilmek için bu sistemi uygulamaya koyduk. Bu sayede hangi aracımızın nerede olduğunu, şikayet olan bölgeye yakınlığını anında görüp müdahale edebiliyoruz.Yine araçlarımızın hız kayıtları geçmişe dönük olarak kayıt altına alınabiliyor. Yeni sistemimiz tüm ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.