Sözle değil belgeyle konuşun

AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Osman Çatak sert çıktı:
Sözle değil belgeyle konuşun
AK Parti Karacabey Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Osman Çatak, DYP’lilerin “Yatırımları AK Parti engelliyor” şeklindeki eleştirilerine sert bir dille yanıt verdi.
Çatak, pazaryeri, çöplük, tersane projesi ve meclis kararlarına itiraz ederek AK Parti’nin yatırımların önüne geçtiği şeklinde yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Çatak, eleştirileri yersiz ve zamansız olarak değerlendirerek, bu demeçlerdeki iddiaların doğrulanması gerektiğinin altını çizdi.
Çatak, “Pazaryerinin iki katlı yapılmasına, AK Parti Belediye Meclis üyelerinin engel olduğunu iddia ediyorsunuz, o halde pazaryerinin iki katlı değil de tek katlı olarak yapılması için alınan Belediye Meclis kararını Karacabey halkıyla birlikte bizde görmek istiyoruz. Böyle bir meclis kararını gösterdiğiniz gün Belediye Meclis üyeliğini bırakıyorum. İspat edemezseniz aynı kararlılığı sizin göstermenizi Karacabey halkı gibi bende bekliyorum.
Atatürk Kültür Parkı, Yeniköy’deki yürüyüş yolu düzenlemeleri ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki İş Merkezi’ni yapmak için neden Belediye Meclisi’nde karar almadınız? Şu anda tamamlanmış olan tek katlı pazaryerini meclis kararı olmadan nasıl yaptınız? Belediye Meclis kararı olmadan bu işler yapılamıyorsa o zaman siz suç işlediniz. Meclis kararı olmadan yapılabiliyorsa pazaryerini neden iki katlı değil de tek katlı yaptınız? İyi olunca ben yaptım, başaramayınca AK Parti Meclis üyeleri engel oldu demek kolay. Bu iddianızı ispat etmek zorundasınız? Belediye meclis kararı olmadan şu anki pazaryerini yapacağınıza, neden iki katlı veya dört katlı olarak yapmadınız? Buna kim, nasıl engel oldu? Meclis kararını ortaya koyun, Karacabey halkı da görsün.
Pazaryerini satmanıza, yeni yapılan iş merkezini satmanıza, Belediye’ye ait imarlı imarsız tüm arsaları satmanıza ve suya sürekli zam yapmanıza karşı çıktık. Ancak bize karşın suya %25 zam yaptınız. Yeni yapılan iş merkezinin önemli kısımlarını sattınız. Şimdi de Belediye’ye ait bütün imarlı arsaları satmak istiyorsunuz. Bu konu 2008 Mart ayı meclis toplantısında gündeme geldi ve Nisan ayı meclis toplantısında karara bağlanacak. Ekmek karşıdan, yemek komşudan olmaz…
DP’liler, Belediye Meclis üyelerinin yapmadığını AK Parti Meclis grubunun yapmasını istiyor. Tersane için alınan 07.10.2004 tarih ve 57 sayılı Belediye Meclis Kararı tersanelerin kurulmaması için alındıysa, Demokrat Parti Belediye Meclis üyeleri olarak bu karara neden hayır oyu vermediniz? Kendi grubunuz elini taşın altına sokamazken, AK Parti grubunun vücudunu taşın altına sokmasını bekliyorsunuz. Ekmek karşıdan, yemek komşudan olsun istiyorsunuz. Sonunda iyi olursa “Biz yaptık”, kötü olunca, “AK Parti Meclis üyeleri engel oldu” diyorsunuz. Çifte standart uygulamakla kimi kandırıyorsunuz?
Tersane kurulması için, Bayındırlık İl Müdürlüğü, Çevre İl Müdürlüğü, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü, DLH, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu gibi kurumlardan olumlu görüş alınması gerekmektedir. Görmüş olduğunuz 07/10/2004 tarih ve 57 sayılı meclis kararı da, tersane kurulabilmesi için ilgili kurumların görüşlerinin istenmesi içindir. Gerekli izinler alınmadan, meclis tarafından çıkarılan bir karar, ileride telafisi zor sonuçlar doğurabileceği için AK Parti Meclis üyeleri gibi, Demokrat Parti Belediye Meclis üyeleri; Meral Eren, Mehmet Göztepe, Dündar Efe, Mehmet Ali Köfteci, MHP Meclis üyesi; Zafer Özer ve ANAP Meclis üyesi; Şaban Önen’de red oyu vermeyip bu kararı desteklemişlerdir.Söz konusu meclis kararına sadece Belediye Meclis üyesi Sedat Karakaşlar ile Belediye Başkanı Ergün Koç hayır oyu vermiştir.
Kendi belediye meclis üyelerinizin bile desteklemediği bir meclis kararı için AK Parti Belediye Meclis üyelerini suçlamak hangi vicdana hangi siyasi ahlaka sığar!
Bir gün gerçeklerle karşılaşacağınızı düşünmeden, dört yıl boyunca bu meclis kararı üzerinden duygu sömürüsü yaptınız. Şimdi Karacabey halkına ne diyeceksiniz merak ediyorum.Dört yıldır çok başarılı olduğunuz tek şey çamur atmak ve karalamaktır
Seçimlerini kazandığınızda ilk günkü icraatınız Belediye binası önündeki ışıklı panoya günlerce “Karacabey’e hizmet etmemize kimse engel olamayacaktır” yazısını yazmak oldu. Daha ilk gün başarısızlığınıza bahane aradınız. Nestle’nin arkasında kalan konut alanının sanayi alanına dönüştürülmesi ile ilgili konu da, çamur atma sanatınızın bir parçası oldu. Konu belediye meclisine gelince, İmar Komisyonu’na havale edildi. İmar Komisyonu; Demokrat Parti’li komisyon üyeleri, Dündar Efe ve Sedat Karakaşlar’ında imzaladığı rapor da bu yerle ilgili planların daha iyi incelenerek Mart ayı meclis toplantısında görüşülmesi istenmiştir. Bizde komisyonun görüşüne katıldık. Buna rağmen konu Şubat ayı meclisinde kabul edildi. Kabul edildi de ne oldu, dört yıldır getirilemeyen 20 fabrika bu bir aylık süre içinde Karacabey’e mi getirildi? Konu Mart ayı meclisinde kabul edilseydi ne değişecekti. Kolayını bulsanız güneşin doğmasını, yağmurun yağmasını bile siyasi malzeme yapacaksınız. Lütfen siyaseti hep birlikte edep ve adabıyla yapalım. Çöpleri toplamak, depolamak ve ayrıştırmak belediyenin görevidir
Belediye kanunu gayet açıktır. Çöpleri toplamak, depolamak ve ayrıştırmak Belediyelerin asli görevidir. Trilyonlarla ifade edilen çevre temizlik vergisini, atık su ücretini Belediye olarak topluyorsanız, bunun karşılığında da ilçedeki çöpleri toplama, depolama ve ayrıştırma işini de yapacaksınız. AK Partili Bursa Büyük Şehir Belediyesi, Balıkesir Belediyesi çöp depolama yeri için ÇED raporu alıyorsa, Bandırma Belediyesi de bunun için uğraşıyorsa, Karacabey Belediyesi olarak bizde ÇED raporunu alacağız, bunun için uygun yer bulup, ne gerekiyorsa yapmak zorundayız. Bu iş, Belediye’ye ait taşınmazları satmak, geçmiş dönemden bankada hazır bırakılan paralar ile iller bankasından borç alınan paraları boş yere harcamak kadar kolay değil.
Belediye Başkanı Ergün Koç’ un isteği doğrultusunda ilçemiz çöplerinin Edincik’e taşınması için, Bandırma, Erdek ve Karşıyaka Belediyeleri’nin kurduğu birliğe üye olunması için meclis kararı aldık ve Başkana tam yetki verdik. Belediye meclis üyeleri olarak yapabileceğimiz başka ne olabilir?Kurşunlu ve Malkara’da izin alınmadan faaliyet gösteren tekne tamiri atölyeleri kapatılıyor
Kurşunlu ve Malkara’da ilgili köylerin kooperatiflerince ikinci şahıslara ihale edilen ve izinsiz olarak faaliyet gösteren tekne tamir yerleri AK Parti yöneticilerinin girişimiyle kapatılıyor. İş istihdamı sağlayacak her şeye destek olduk
Karacabey Bandırma Çevre Yolu üzerinde emir azmağı mevkii, Canbalı Köprüsü çıkışındaki sol taraf, Bursa İzmir yolunun sağ tarafında kalan araziler, sanayi ve depolama alanı olarak işaretlenmesi için çevre planlarının onaylanmasına Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ile bizzat yardımcı olduk. Nestle, Ülker ve Matay fabrikalarının daha fazla iş istihdamı sağlamaları için gelen talepler doğrultusunda kapalı alanların arttırılmasına Belediye Meclisi’nde hep birlikte karar verdik. Bu güne kadar Karacabey’in ve halkın yararına olacak her konuda elimizi taşın altına soktuk. Bundan sonrada hiç tereddüt etmeden bunu yaparız. Halkımız her şeyi biliyor ve görüyor” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.