AK Parti, Fevzipaşa’da gövde gösterisi yaptı

Fevzipaşa Köyü’nde, Dağkadı Köyü’ne inat 45 kişi AK Partiye üye oldu
AK Parti, Fevzipaşa’da gövde gösterisi yaptı
Karacabey Fevzipaşa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin 40×6 Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi’nin onaylanması köyde bayram havası estirdi. Karacabey’in en yoksul köyleri arasında yer alan Fevzipaşa’da, Sığır Yetiştiriciliği Projesi’nin kabul edilmesinden sonra 45 yeni üye AK Parti’ye katıldı.
Karacabey AK Parti Yönetim Kurulu üyeleri ve İl Genel Meclisi üyeleriyle beraber Fevzipaşa Köyü’ne bu nedenle konuk olan İlçe Başkanı Halit Türkkan, partiye yeni katılan üyelerle bir araya geldi.
Dün köy kahvehanesinde yapılan toplantıda konuşan Fevzipaşa Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erdem Erol, 2006 yılında kurulan kooperatifin Tarım Bakanlığı’na sunduğu projenin onaylanmasından çok mutlu olduklarını belirtti. Erol, “40×6 Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesiyle köyümüzdeki hayvancılık daha bilinçli gelişecek. Bu konuda İl Tarım Müdürlüğü’ne, AK Parti İlçe Yöneticilerine, Bursa Milletvekilimiz Ali Koyuncu’ya ve İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Erdem’e desteklerinden ötürü teşekkür ederim” diye konuştu.
Köy Muhtarı Ridvan Erol’da projenin onaylanmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, emeği geçen herkese şükranlarını iletti.
AK Parti İlçe Başkanı Halit Türkkan’da, Fevzipaşa Köyü’nün hazırladığı projenin tarafsızca incelendiğini ve son derece adaletti onaylandığını belirtti. Dağkadı Köyü’nde yaşanan istifa olayını da değerlendiren Türkkan, 64 köye de eşit yaklaştıklarını vurguladı. Türkkan, “40×6 Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi basit bir proje değildir. 40 vatandaşımız devletin desteğiyle 6 büyükbaş hayvan sahibi olacak. İlçemizde Dağkadı, Fevzipaşa, Arızköy ve Karasu Köyleri’nin Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri proje hazırlayarak başvuruda bulundular. Ama bunlardan bir tanesi onay alacaktı. Bu süreçte tüm köylerimizin projelerini takip ettik. Belirlenen kriterlere uygunluğu en yakın olan Fevzipaşa Köyü projesinin yaşama geçmesi Bakanlık tarafından belirlendi. İddia edildiği gibi şu, yada bu köye çıksın diye bir yönlendirme kesinlikle yapılmadı.
Dağkadı Köyü’nün projesi onaylanmayınca partiden istifa edenler oldu. Hemen ardından talihsiz bir basın açıklamalarını okuduk. Siyasette unutulmaması gereken bir şey varsa bir yeri terk ederken yakarak veya yıkarak terk etmeyeceksiniz ki geri dönüşü zor olmasın. Ancak Dağkadılı hemşerilerimiz evlerini yakarak ayrılmışlardır” diye konuştu.
Hiçbir köye siyasi linç uygulamadıklarının altını çizen Türkkan, 64 köye de eşit yaklaşarak hizmet götürmeye çalıştıklarını belirtti. Tüm köylerin içme suyu sorununu ortadan kaldırdıklarını vurgulayan Türkkan, köylerdeki alt yapı çalışmalarının da süreceğinin müjdesini verdi.
Daha sonra partiye katılan kadın üyelerle bir araya gelen Türkkan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurgül Özatilla ile birlikte kadınlara hitap etti.
Dağkadı’da yaşanan istifalardan sonra kan kaybı yaşayan AK Parti, Fevzipaşa’da 45 yeni üyenin katılmasıyla moral buldu. Yeni katılımlarla Türkiye genelinde daha da güçlendiklerini kaydeden Türkkan, yerel seçimlerde tüm belediyeleri alacaklarını iddia ederek, 22 Temmuz ve referandumda gösterilen başarının artarak tekrarlanacağından kimsenin kuşku duymaması gerektiğini dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.