Olimpiyat Meşalesi Karacabey’den geçti

Olimpiyat Meşalesi Karacabey’den geçti
*Çin’in Başkenti Pekin’de yapılacak 2008 Olimpiyatları’nın Atina’dan yola çıkan sembolik meşalesi dün Karacabey’den geçti. Temsili olimpiyat ateşini taşıyan 17 kişilik bisikletli grup ilçemizde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Aralarında Alman, Avusturyalı, İsviçreli bisikletçilerin yer aldığı 17 kişilik grup, temsili olimpiyat ateşini, olimpiyatların en son yapıldığı Yunanistan’ın Atina kentinden alarak 2008 yılı olimpiyatlarının yapılacağı Pekin’e götürmek için pedal çevirmeye başladı. 8 Mart’ta Türkiye’ye giriş yapan bisikletli grup Fevzipaşa Köyü’nde hatıra fotoğrafı çektirdi. Organizasyonun Türkiye ayağında bisikletli gruba rehberlik yapan Dardanos Seyahat Acentesi sahibi Cezmi Belik, “Bu organizasyon, uluslararası bir bisiklet kulübü tarafından olimpiyatların barış ve kardeşlik temasına dikkat çekmek için düzenlendi. Temsili anlamda en son Atina’da bırakılan olimpiyat ateşini alarak 2008 yılında olimpiyatların yapılacağı Pekin’e götürecekler. Her ülkeyi geçerken bisikletlerine bir bayrak ekleyecekler. Bisikletlerle yapılacak bu tur 165 gün sürecek. Grup, 8 Ağustos 2008 tarihinde saat 08.00’de olimpiyatların başlayacağı Pekin’e ulaşacak. Bu tur aynı zamanda kültürlerin birleşmesi ve insan gücünün neler yapabileceğini göstermek açısından da önem taşıyor” diye konuştu. Bisikletli grupta yer alan 73 yaşındaki Alman Dieter Koeler, toplamda 13 bin 600 kilometre yol alacaklarını söyledi. Bir başka Alman Thomas Krech ise “Türkiye eğer gelecek yıl Olimpiyatlara ev sahipliği yapmaya hak kazanırsa, bu kez Pekin’den alacağımız Olimpiyat Ateşini Türkiye’ye getiririz” dedi.
Karacabey’den sonra Bursa, Eskişehir, Ankara, Amasya, Samsun, Giresun ve Hopa’yı ziyaret edecek olan grup 30 Mart’ta Türkiye’den çıkış yapacak. Grup, Türkiye’nin ardından Gürcistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikastan, Kırgızistan, Kazakistan’ı geçerek Çin’e ulaşacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.