Soner ne yapmaya çalışıyor?

CHP İlçe Başkanı Ereselli, kongre ilanlarının yayınlanmaması ile ilgili konuştu:

Soner’in talihsiz konuşmalarına dikkat çeken Ereselli, çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

            Sebahattin Soner’in kongreden bir gün sonra kapı kapı dolaşarak gazete ilanının yayınlanmadığı bilgisini uçurduğunu dile getiren Ereselli, “Partiyi sürekli provoke ediyor. Kongre günü bile hazurun listelerini 45 dakika geç getirdi. Mali raporları bile Divan Başkanının çağrısına karşın 5 dakikalık gecikmeyle okudu” dedi.

            Kongre ilanının gazetelerde yayınlatılmamasını provoke edildiklerine bağlayan CHP İlçe Başkanı Ereselli, “Partimizdeki basınla ilişkilere ve tüm yazışmalara Sebahattin Soner bakıyordu. Sebahattin Soner, basından da sorumlu ilçe sekreteriydi. Kendisi bu işleri bildiği için ona güveniyorduk. Ancak bu konuda bizi çok yanılttı. Soner, görevini bana söylemeyle mi yapmış oluyor? Kaldı ki söylediğinde iş işten geçmişti. Kongreye 6 gün kala, ilanın yayınlanmadığını ve ceza alacağımızı hatırlatan Soner’e ‘Para hiçbir zaman sorun olmaz’ dedim. Ancak, gelin görün ki hiç ilgilenmemiş. Kongreden bir gün sonra ise delegeleri dolaşarak ilanın yayınlatılmadığını söylemiş. Cahit Akıncı ve Vedat Zobar’ın da Sebahattin Soner’in söylemleri sonrası İlçe Seçim Kurulu’na itiraz ettiklerini düşünüyorum. Bu olayda kasıt var mıdır, yok mudur bilmiyorum. Konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyorum” diye konuştu.

            Soner’in 27 Nisan’da İlçe Seçim Kurulu’na verdiği dilekçeye değinen Ereselli açıklamasında, “26 Nisan’da bana telefon etti. Seçim Kuruluna bu konuyu aydınlatan dilekçe vermemiz gerektiğini ve son gün olduğunu söyledi. Ben de ‘Tamam’ dedim, ancak köyde olduğumu gelemeyeceğimi ifade ettim. Soner, İlçe Seçim Kurulu’na altına benim de ismimi yazarak, ‘Kongre ilanının beşeri bir hatadan dolayı unutulduğunu’ belirten dilekçe vermiş. Bunu sonradan öğrendim. Soner’in ne yapmaya çalıştığını anlayamadım.

            Sebahattin Soner’in Meltem Gazetesi ile ilgili açıklamalarını da son derece tutarsız bulan Ereselli, “Bu olayın Meltem Gazetesi ile hiç bir ilgisi yok. Soner, bana bu konuyla ilgili herhangi bir bilgi vermedi. Topu başka yerlere atarak, sözde suçsuz olduğunu göstermeye çalışıyor. Ancak çok yanlış yapıyor” ifadelerine yer verdi.

            Soner’in CHP’li Belediye Meclis üyelerine de üstü kapalı gönderme yaptığına değinen Ereselli, “Çok ayıp. Meclis üyelerimiz Karacabey’in nazar boncuklarıdır. Onlara çamur atmaya kalkışanın alnını karışlarım. Soner, Belediye Meclis üyelerimizin tırnağı olamaz. Herkes haddini bilsin” dedi.

Diğer taraftan dün gazetemizi telefonla arayan bazı delegeler, Sebahattin Soner’i eleştirerek partiye çok zarar verdiğini dile getirdi.

Soner’in büyük bir yanılgı içinde olduğunu ifade eden delegeler, “Sebahattin Soner, CHP’yi seviyorsa biraz da AKP’de yöneticilik yapsın. O zaman bazı şeyler daha iyi anlaşılır” şeklinde konuştu.     

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.