Kongre iptaline delegelerden tepki!

 

H. Cahit Akıncı ve Vedat Zobar’ın kongre ilanlarının gazetelerde yayınlatılmadığını ileri sürerek İlçe Seçim Kurulu’na yaptıkları itirazın kabul edilmesiyle iptal olan CHP kongresi 29 Mayıs 2012 günü saat 13.00’te yapılacak.

            Seçimin iptal edilmesine neden olan H. Cahit Akıncı ve Vedat Zobar ile kongre ilanlarını gazetelere vermeyi unuttuklarını belirten İlçe Sekreteri Sebahattin Soner’i üstü kapalı eleştiren delegeler, bu şekilde CHP’ye büyük zarar verildiğini söyledi.

            Kongrede Gönül Avil’in 118 oy aldığına dikkat çeken delegeler, “223 delegeden oy kullan 118 kişi Gönül Avil’i destekledi. Daha neyin hesabı yapılıyor? Neyin peşinde koşuluyor? Oy kullanamayan delegelerin çoğu da zaman sıkıntısından dolayı köylerine gitmek zorunda kaldı. Oy kullansalardı yine çoğu Gönül Avil’e destek verecekti. Biten bir seçimin ardından işi bu kadar kurcalamak niye? Kongre ilanların gazetelerde yayınlatılmamış olması Gönül Avil’in ayıbı değildir. Sırf bu nedenden dolayı bir kongre iptal oluyorsa, burada en büyük zararı CHP görür.

            Diğer taraftan tüzükte yer almasına karşın nasıl oluyor da kongre ilanları gazetelerde yayınlatılmıyor? Anlamakta güçlük çekiyoruz. Her partide bu işlere yönetim kurulu bakar. Nasıl oldu da unuttu? Düşman olsa böyle bir şey yapmaz. Kendi partimize kendimiz zarar veriyoruz. Sonuçta Gönül Avil, 118 delegenin desteğini alarak seçimi kazandı. Kendisini sonuna kadar destekliyoruz. Her koşulda yine Gönül Avil’i destekleyeceğiz. Bu tür kargaşaların CHP’ye zarar vereceğini birileri artık anlamalıdır” diye konuştu.

Pehlivan: CHP’nin neferiyim!

CHP kongresinin başkan adaylarından olan ancak seçim sırasında adaylıktan çekildiğini açıklayan Kemal Pehlivan ise, kongrenin iptal edilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

            H. Cahit Akıncı ve Vedat Zobar’ın itirazlarına engel olmaya çalıştığını belirten Pehlivan, “Ancak yine de engel olamadım. Benim dışımdaki gelişmeler şahsımı bağlamaz. İlçe Seçim Kurulu’na benim de yaptığım itirazlar oldu. Çünkü usulsüzlük iddiaları beni rahatsız etti. Partimde usulsüzlük ne yaparım ne de yaptırırım. Kavgacı bir fotoğrafta hiçbir zaman yer almayacağım” dedi.

            CHP’nin bir neferi olduğunu dile getiren Pehlivan, “Partimizde bu tür kargaşaların yaşandığını görmek beni çok üzüyor. CHP’ye tüm “CHP’liyim” diyenlerin sahip çıkması gerekir. Sorunlar içeride konuşulmalı ve çözülmelidir. Olayları kişileştirmek kimseye yarar getirmez.

            Kongrenin iptal edilmesinden dolayı büyük üzüntü duyuyorum. Bir kez daha yinelemek isterim ki; 29 Mayıs’ta yapılacak seçimde kesinlikle aday olmayacağım. Ancak CHP çatısı altında hizmet vermeye hazırım. Birlik ve beraberlik içinde partimizi iktidara taşımanın yollarını aramalıyız. Gün CHP’yi bölmek değil, yükseltme günüdür” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.