RAN Oto’nun projesine BEBKA desteği!

Otomotiv yan sanayinde faaliyet gösteren Ran Oto Yedek Parça firması, BEBKA’nın 2011 AR-GE ve Yenilikçilik mali destek programı kapsamında hazırladığı “AR-GE kapasitesinin geliştirilmesi, yeni ürün üretimi, boyama operasyonunun otomasyonu” projesi ile ticari araçlar için rot ve süspansiyon sistemi parçalarının Türkiye’de üretilmesini amaçlıyor.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’ndan AR-GE desteğini alan Ran Oto Yedek Parça firması, ticari araçlara ait Türkiye’de üretimi yapılmayan rot ve süspansiyon sistemi parçalarının, ülkemizde üretilmesi ve gerekli olan alt yapının müşterilerin beklentilerini karşılayacak şekilde oluşturulması için çalışacak.

Orijinal ekipman ve araç üreticileri kalitesiyle(OEM) üretim yapılacağını belirten Ran Oto Yedek Parça Genel Müdürü Ömer Kazangil, otomotiv yan sanayinde Türkiye’ye ve bölgemize kazanç sağlayacağı kadar Türkiye’nin adını yurt dışında da duyuracağını ifade etti.

Kazangil, “Türkiye’de ve bölgemizde olmayan bir üretim yelpazesine sahip olacağız. Ayrıca yurt içi ve yurt dışı yedek parça piyasasında beklentileri daha yüksek olan OEM (Orijinal ekipman ve araç üreticileri) firmalarına da ürün tedarik etme imkanı bulacağız. Tasarım ve kalite konusunda olacak bu iyileşme sektöre de güç katacak” dedi.

Ran Oto Yedek Parça Genel Müdürü Ömer Kazangil, “BEBKA’nın 2011 AR-GE ve Yenilikçilik mali destek programı kapsamındaki çalışmaları sayesinde elde edeceğimiz kalite ve teknolojik seviyemizin yükselmesi sonucunda sektörümüzdeki en önemli rakiplerimiz olan Alman, Hırvat, İtalyan,  Fransız firmalar karşısında önemli bir rekabet gücü elde edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.