SÖNDÜRECEKSİNİZ… YAKMAYACAKSINIZ

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Bildiğiniz üzere Borsa Lokantamız yandı. Üçlü ama “Güçsüz ” Akp’li belediyenin yönettiği ilçemizin itfaiye aracı söndürmek için gitti, kendisi yandı !
Hortumsuz ve susuz söndürme işlemi yaptırmak ancak Akp’li bir belediyenin başarısı olabilirdi. Nitekim, yaptılar oldu !
Allah; Karacabeyimizi yakmadan Akp’den bizi kurtarsın !
CUMHUR İTTİFAKI
Cumhur İttifakının ilçemizdeki iki yetkilisi seçim tarihini uygun bulmuş. İttifak budur !
“Kendi çıkardıkları yasaya göre” uyum yasaları 6 içinde çıkmalıydı! Ama çıkmadı, Suriye’de Haçlılarla İttifaka girip “Katil Esad” demekten zamanları olmadı, herhalde !
Bu ne perhiz, bu ne Cumhur İttifakı!
Her kademedeki yöneticisi Türkiye ‘den bihaber !
SİSTEM PARTİLERİNİN ŞOVLARI
“Başka bir gölgenin bulunmadığı kıyamet gününde, Allah yedi insanı Arşın gölgesinde barındıracaktır. Bunlardan biri de, sağ elinin verdiğini, sol elinin bilmeyeceği kadar sadakayı gizli veren eldir”. (Hadis-i Şerif/Buhari, Ezan, 16)
Bizim Atlantik sistemine biat eden partilerimizde şunu görürüz. “Falanca partinin Kadın Kolları engelliye sandalye aldı. “…Click, click, fotoğraflar… “Filanca partinin Gençlik Kolları yoksul ailenin evini yaptı”…Click, click, fotoğraflar…”Öteki partiden Hastane ziyareti, pasta ile gittiler “…Click, click, fotoğraflar…
Yapanların çoğu “Müslüman Ahlakı” adlı sözün “Kullanıcı Aktörü”…
Bırakın sol eli, her yer görüyor !
İkinci boyut…Kamuya ait kanallardan aktarıyorsanız, “kimin parasıyla hovardalık yapıyorsunuz” diye sorarlar.
KADRO MASALI YA DA YALANI
Belediyemiz taşeron işçilerimizi “kadroya geçirmiş”…
Yani izin kullandığında izin harçlığı verecek…Yani eğitim desteği verecek…Yani yakıt desteği yapacak…Yani yılda 3 (4 de olabiliyor) kez ikramiye verecek…Mi acaba? Çünkü; kadrolu olmak budur.
Gerçekler;
Belediyeler kendi taşeron şirketlerini kurabilecek. Yani iş için liyakat, bilgi, beceri yok; Belediye Başkanına yaranmak var. Sendikalaşma hakkı yok. Bu şirkete geçerken “geçmişe dönük kıdem tazminatından, geleceğe yönelik kıdem tazminatından” -feragat ettim dilekçesi- var. Toplu sözleşme yok. Yani bunlara uymazsa fıtrat gereği “İŞ’TE YOK”.
Bitti mi? (KADRO REKLAMINDAN SONRA DEVAM EDIYORUZ.)
Bitmedi,Akp’nin oyunu. Belediyelerde kurulacak “Taşeron Şirketleri” -özel-leş-tirme” yetkisi veren yasa tasarısı hazır !
Kısaca Hasan Kel !
Ne kadar güzel “yol gösteriyorlar” pardon “yol yapıyorlar ” değil mi!
EĞİTİMİN ÇITASI
İlçemizde eğitim çıtası yükselmiş !
Şöyle bir baktım.
Türkiye ‘de İmam Hatiplerde okuma-yazma oranı % 56 sıkıntılı. Okullarda birbirlerine bıçakla saldıran öğrenciler var. Karacabey ‘de bonzaiden yitirdiğimiz genç sayısı artmış. Uyuşturucu kullanma yaşı bu iktidarla 12 yaşına inmiş. Bilimsel eğitim yerine yobazlığın elleri eğitim sistemimizi işgal etmiş. Eğitim, tamamen maddi kazanç yolu olmuş. Özel-leş-tirildikçe toplumsal ahlak çöküyor. Toplumsal paylaşım bitiriliyor. Toplumsal kültürü “kadın cinayetleri” , “çocuk tecavüzleri” oluşturuyor.
Kısaca, çıta kırık bile değil, Ateşe atılmış. Yanmış. Bitmiş. Kül olmuş.
TEKSAS CİTY
Karacabeyimiz gün geçtikçe Vahşi Batının Teksas’ına dönüyor. Gecenin bir yarısı yüksek sesle dolaşan araçlar. Bağıra çağıra konuşanlar. Egzostu patlak araç ve motosiklet bolluğu. Kahvehaneler dışında herkese serbest kaldırım işgalleri. Gelişigüzel araç park etmeler. Sevgi yolunda “Motosiklet rallileri”…
Yetkili ve etkililer…Efendim “onlar sabah namazını müteakiben -halkın parasıyla çorba içerek- sevap peşindeler” !
ULAŞTIRMA (MA)
Bursa’ya ulaştırma yapan Büyükşehir Belediyesi ve özel otobüslerin son durak yeri fakülte olmuş.!
9,25 yükseltilen yol fiyatına yetmeeeeezzzz, demiş Ak Belediyecilik.! Biraz daha para ödeyin, yetmedi zaman yitirin.! Ondan inin metroya binin, ondan inin minibüse binin, ondan inin otobüse binin. Para verin yeter ki.
Neden? Çok iş bitirici Akp’li Bursa Belediyesi 2030 yılına dek belediye bütçesini iflas ettirmiş, durumda Hamdolsun. Yıllık ödenecek borç 5.500 Milyar TL. Yıllık gelir 2.650 Milyar TL. Onlar konuşmuyor, ama ülkenin dibine kibrit suyu döküyorlar, Hamdolsun. !
İnsaf diyeceğim, bu sözcüğün anlamını bilmezler. İnsanlarımızı daha kolay ulaştırma yerine ULAŞTIRMAMA görevini üstlenmişler. Sorsak Karacabey Belediyesi’ne ;
“Büyükşehir yaptı” diyecekler, biliyoruz. Eeee üçlü olacaktık, çook ileri gidecektik, hani. Biz daha çok her anlamda geriye gidiyoruz.
Yakında Büyükşehir ve özel otobüsler İkizce kavşağında bırakıp “saldık çayıra, Mevla kayıra” derlerse hiç şaşırmam. Çünkü; Akp’de kamu hizmeti, Halk, ayıp, insaf, günah gibi sözcükler yasaklı…
Merak ederlerse; Türk Dil Kurumu Türkçe Sözlükten bakabilirler. Tabii beklenen de sözcüğü bilmek değil ÖZÜNÜ bilip SÖZÜ namus bellemek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.