Alkışlar 23 Nisan çocuklarına!

Karacabey’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nın 98. yılı coşku içinde törenlerle kutlandı. Dün makam ziyaretleriyle başlayan bayram kutlamaları, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumun ardından Uluabatlıhasan İlkokulu ve Şehit Yüzbaşı Atilla Savaş Acarca Ortaokulu bahçesinde yapılan etkinliklerle sona erdi.
Makamlar çocukların oldu
23 Nisan bayram kutlamalarında Kaymakamlık, Belediye, Cumhuriyet Başsavcılığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret eden öğrenciler, bir günlüğüne temsilen ilçeyi yönetti, dilek ve isteklerini dile getirdi.
Bu kapsamda; Kaymakamlık makamına Uluabatlı Hasan İlkokulu 1. Sınıf öğrencisi Emine Demir oturdu. Arkadaşları Zeynep Ünal ve Hacer Naz Elmalı ile birlikte Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu’nun konuğu olan minik Kaymakam Emine Demir, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Belediye Başkanlık makamına geçen Şehit Yüzbaşı Atilla Savaş Acarca Ortaokulu öğrencisi Tuba Öncüoğlu ve arkadaşları Beyzanur Ağraş ile İbrahim Bülbül; belediye bürokratlarından yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi alırken, Ali Özkan’a eğitim sistemi hakkındaki düşüncelerini sordu. Sadece okullarda değil, hayatın içinde de eğitim ortamlarının mutlaka sağlanması gerektiğine vurgu yapan Ali Özkan’da, “Öğrencilerin yaz tatilinde hayatın içinde olmaları sağlanmalıdır. Çocukların öğrencilik hayatında kendi kabiliyet ve becerilerine göre hayatlarına yön vermesini daha doğru buluyorum. Öğrencileri yazın tarlaya, haraya, domates fabrikalarına, Sütaş’a götürerek üretimin nasıl olduğunu birebir göstermek gereklidir. Uluabat Gölü, Longoz Ormanları’nı gibi doğayı da öğrenciler mutlaka gezmelidir. Anne ve Babaların her zaman baki kalamayacağı sebebiyle çocuklar, hayatın içindeki zorluklarda bocalamamak için öğrencilikten hayata hazırlanmalıdır” dedi.
Milli Eğitim Müdürlüğümüzü bu yıl Muhsin Özdamar Ortaokulu’ndan Hatice Turgut, İshak Taşdemir ve Yasemin Şimşek ziyaret etti. 23 Nisanda gelenekselleşen uygulama üzerine bu yıl Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna Hatice Turgut oturdu. Daha sonrasında öğrencileri dinleyen Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, kendilerine teşekkür ederek uğurladı.
Son olarak da Ömer Matlı İlkokulu Cumhuriyet Başsavcılığı’nı ziyaret etti.
23 Nisan coşkuyla kutlandı
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda makam ziyaretlerinin ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenine geçildi. Bayram etkinlikleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası Uluabatlıhasan İlkokulu ve Şehit Yüzbaşı Atilla Savaş Acarca Ortaokulu bahçesinde devam etti.
23 Nisan kutlama programına Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, daire amirleri, siyasiler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“Sadece bayramınız değil geleceğiniz kutlu olsun çocuklar”
Günün önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “Bugün; Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin 98. Yıldönümü ve Milli İradenin temellerinin atıldığı bir gündür. Bugün; aynı zamanda milletin millet olma bilinci kazandığı Milli İrade günüdür.
Bugün; Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün “Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak” diyerek bu günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak çocuklara armağan ettiği bir gündür. Bayramınız kutlu olsun çocuklar.
Bugün; yine Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün “23 Nisan Türkiye Milli Tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.” dediği gibi Milli İradenin birinci dönüm noktası 23 Nisan 1920, ikinci dönüm noktası ise 15 Temmuz 2016’dır.
Ve yine bugün; Gazi Mustafa Kemal´in temellerini attığı bu Milli İradenin 15 Temmuzla taçlandığı bir gündür.
Ve aynı zamanda bugün; Bu milletin, millet iradesine uzanan elleri nasıl kırıldığını tüm dünyaya göstererek, millet iradesinin öneminin bir değil bin kat da anlaşıldığı bir gündür.
Onun için bundan sonra, 23 Nisanı bir başka aşkla, bir başka sevdayla, bir başka coşkuyla kutlayacağız.
Bugün; bugün olsun geleceğin çocuklardan ibaret olduğu gerçeğinden hareketle söz büyüklerin değil, saz da söz de küçüklerin olsun diyor ve büyükler değil küçükler konuşsun istiyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle tekrar bayramınızı ve geleceğinizi kutluyor, hepinize sevgiler ve saygılar sunuyorum.” şeklinde konuştu.
Dingin’in konuşmasının ardından Uluabatlı Hasan İlkokulu ve Şehit Yüzbaşı Atilla Savaş Acarca Ortaokulu öğrencilerinin “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” nedeniyle düzenlediği kutlama programı büyüledi. Programda gösteri ve şiirleriyle bayramı coşkuyla kutlayan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine sonsuza kadar bağlı kalacaklarının da sözünü verdi.
Öğrencilerin sergilediği bayram kutlama gösterileri büyük ilgiyle izlendi.
Programa yoğun ilgi gösteren veliler, çocuklarının gösterilerini heyecanla izlerken duygulu anlar yaşadı.
Öğrencilerin birbirinden güzel müzikli dans figürleri, Halk Oyunları gösterileri mest ederken, okunan şiirler beğeni topladı.
Miniklerin büyüklere taş çıkartan dans gösterileri de renkli görüntülere sahne olurken büyük alkış aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.