Son başvuru 14 Kasım!

Karacabey İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 13. Etap Kırsal Kalkınma Destekleri Programı kapsamında, tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesine yönelik verilen yüzde 50 hibe desteği için başvuruların 14 Kasım 2019 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Yeni teknoloji içeren yatırımların desteklenmesine yönelik usul ve esasları içeren kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, tarım ve tarım dışı istihdamı geliştirmek amacıyla 13. Etap Kırsal Kalkınma Destekleri Programı kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesine yönelik verilen yüzde 50 hibe desteğine başvurular 45 gün uzatıldı. Buna göre, tarımsal ürünlerle tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik tesis yatırımları, yenilenebilir enerji kaynakları kullanılan sera yatırımları, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar ve kırsal ekonomik altyapı yatırımlarının arasında bulunduğu konular, hibe desteği kapsamında değerlendirilecek. Yatırım projelerinin fiziki olarak tamamlanma süresi 14 Kasım 2020’de son bulacak. Başvuru sahibi gerçek ve tüzel kişilerin çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olması gerekecek.” ifadelerine yer verildi.
Kırsal Kalkınma Projeleri’ne hibe desteğindeki yatırım konuları ise şöyle:
Ekonomik Yatırım Konuları; Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı, teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon,
Tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı, teknoloji yenileme ve/veya modernizasyonu,
Yenilenebilir enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımı,
Bu Tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış ve/veya yapılacak tesislerde, toplu basınçlı sulama sistemleri için, sulama kooperatifleri ve sulama kooperatifleri üst birliklerinin sulama hizmetlerinin gerektirdiği elektrik enerjisini temin etmek amaçlı güneş ve rüzgâr enerjisinden elektrik üreten tesislerin yapımı ile üç dekardan küçük olmaması şartıyla örtü altı kayıt sistemine kayıtlı mevcut modern seralarda kullanılmak üzere; yenilenebilir enerji kaynaklarından jeotermal ve biyogazdan ısı ve/veya elektrik üreten tesisler ile güneş ve rüzgâr enerjisinden elektrik üreten tesislerin yapımı,
Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar,
Hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması.
Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırım Konuları; Kırsal turizm yatırımları, Çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, El sanatları ve katma değerli ürünler, Bilişim sistemleri ve eğitimi.
Program çerçevesinde 81 ilde; Bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Soğuk hava deposu, Çelik silo, Hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Yenilenebilir enerji kullanan yeni sera, Yenilenebilir enerji üretim tesisleri, Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından; kırsal turizm yatırımları, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları hibe desteği kapsamında değerlendirilecektir.
Etap Kırsal Kalkınma Destekleri Programı ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenlerin Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü’ne başvurabilecekleri belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.