Sokağa çıkan 30 kişiye ceza!

İçişleri Bakanlığı kararıyla ‘Covid 19’ salgınının yayılımını önlemek amacıyla 11-12 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen 48 saat sokağa çıkma yasağı geçtiğimiz hafta sonu da Karacabey’de uygulandı. Hareketliliğin yoğun olduğu caddeler adeta sessizliğe bürünürken, ilçede yaşayan 84 bin vatandaşın neredeyse tamamının yasağa uyduğu gözlendi.
Karacabey genelinde geçtiğimiz hafta sonu sokağa çıkma yasağına uymayan 30 kişiye idari para cezası işlemi yapıldığı öğrenildi. İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüsle mücadele kapsamında geçtiğimiz Cuma akşamı gece saat 24.00 itibariyle uygulamaya konulan ve Pazar akşamı saat 24.00’te sona eren sokağa çıkma yasağına genel olarak Karacabey halkının uydu. Ancak ilçede sokağa çıkma yasağı başladığı andan itibaren kuralı ihlal eden 30 kişiye de toplamda 94 bin 500 lira idari para cezası kesildiği belirtildi.
Karacabey’de yaşayan vatandaşların neredeyse tamamının sokağa çıkma yasağına uyduğu görülürken, bu yasağa çeşitli sebeplerle uymayanlar için ise, Umumi Hıfzıssıhha ve TCK’nın ilgili kanun maddeleri kapsamında adli ve idari işlem uygulandı. Edinilen bilgilere göre, 2 günlük yasağa uymayan 30 kişiye 3 bin 150 liradan toplamda 94 bin 500 lira idari para cezası verildiği öğrenildi.
11-12 Nisan tarihlerinde olduğu gibi yasak kapsamında sokağa çıkamayan vatandaşlar için geçtiğimiz hafta sonu da ilçede fırıncılar sokak sokak dolaşıp ekmek dağıttı. Vefa Sosyal Destek Grubu’na ulaşan tüm Karacabeylilerin de her ihtiyacının karşılandığı öğrenildi.
Çiftçilerin muaf olduğu yasak kapsamında üreticiler tarlalarda çalışmaya devam ederken, su, tüp dağıtıcıları vatandaşa hizmetini sürdürdü.
Ayrıca Karacabey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü dezenfeksiyon çalışmalarına tüm hızıyla devam ederken, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü vatandaşların ihtiyacını karşıladı ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü de mama bulmakta zorlanan hayvanları unutmadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.