23 NİSAN HEYECANI

Karacabey’de Koronavirüse karşı alınan önlemler nedeniyle kapanan okulların uzaktan eğitim sürecine girmesi üzerine bu yıl, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı evlerde kutlanacak.
Bu doğrultuda çalışmalarını yoğunlaştıran öğretmenler evlerinin camlarını, balkonlarını Türk bayrakları, dünya çocukları ve Atatürk resimleriyle süslemeye başladı.
Evlerini okul gibi süsleyen Ömer Matlı İlkokulu Öğretmenlerinden Ayşe Işık ile Ferhat Işık, 23 Nisan coşkusunu şimdiden yaşamaya başladıklarını söyledi.
Öğretmenler okul yerine evlerini süsleme çalışmalarını sürdürürken, 23 Nisan çocukları ise, bir günlüğüne de olsa virüs psikolojisinden kurtulmak ve bayramı coşku içinde yaşamak istediklerini dile getirdi.
Birçok öğretmen, içinde bulunduğumuz tehlikenin bilinci içinde olduğunu, kurallara uyup, Koronayı yeneceklerini dile getirirken, “23 Nisan’a hazırız. Atamızın dünya çocuklarına armağan ettiği bayramı kutlamak için evimizde hazırlandık. Çocuklarımızın bayramı coşku içinde kutlamaları için ne gerekiyorsa yapacağız. Çocuklarımızın coşkusuna coşku katarak, 23 Nisan’a yeni bir anlam kazandıracağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı şimdiden kutlu olsun” dedi.
Öğrencilere örnek ve önder olmak için evlerin Türk Bayraklarıyla donatılacağını dile getiren Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “Uzaktan eğitimle buluştuğumuz öğrencilerimizin 23 Nisan ile ilgili resim yapmalarını istedik. Şiir ve kompozisyon yazmaları için yönlendirdik. Zor günleri el ele vererek geride bırakmaya çalıştığımız şu sıralarda 23 Nisan coşkusunu güç de olsa evimizde yaşayacağız.
23 Nisan coşkusunu her koşulda yaşatacağız. Çocuklarımız bayram sabahı şarkılarla uyanacak, gösterilere gider gibi giyinip hazırlanacak. 23 Nisan Bayramı tüm çocuklarımıza kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.